Birçok yararı var! Odanızda himalaya tuzu kullanırsanız...

Birçok yararı var! Odanızda himalaya tuzu kullanırsanız...

Stressiz bir uyku için yatak odası dekorasyonu oldukça önemli. 

Peki, stressiz bir uyku için yatak odamızda nasıl düzenlemeler yapabiliriz? İşte daha iyi rahat ve stressiz bir uyku için yatak odası dekorasyonu...

Tüm dağınıklığı ortadan kaldırın 

Yatak odanızda daha iyi bir uyku için önceliğiniz dağınıklığı ortadan kaldırmak olsun. Yatak odanızı dinlenmek ve rahatlamak için kendinize göretasarlayın. Özellikle odanızda gereksiz bulunan teknolojik aletleri uyuma saatiniz gelince dışarı çıkarmayı ihmal etmeyin.

Rahat ve kaliteli yatakları tercih edin 

Stressiz ve daha iyi bir uyku için iyi bir yatağa yatırım yapabilirsiniz. Sürdürülebilir ve toksik kimyasal madde içermeyen yataklar tercih etmeye özen gösterin.

Aromatik kokulardan yararlanın 

Yatağınıza yatmadan önce yüzünüze, yastığınıza ya da odanıza aromatik kokular sıkmayı ihmal etmeyin. Örneğin; beş damla lavanta esansiyel yağı vebeş damla papatya esansiyel yağını bir bardak maden suyunun içerisine karıştırıp, bir sprey şişesine aktarın.

Odanızda himalaya tuzu lambası bulundurun 

Himalaya tuzu lambaları uyku için rahatlatıcı bir ortam ışığı yaratabilir. Komidinin üstüne lambanızı koyabilir ve stressiz bir uykunun tadını çıkarabilirsiniz.

Son olarak analog çalar saat kullanın 

Uykuya dalarken teknolojik aletleri başka bir odaya bırakmanız gerektiğini söylemiştik. Bu teknolojik aletlerin arasında tabii ki telefonlarımız da bulunuyor. Bu durumda telefon yerine geçecek bir analog çalar saat kullanabilirsiniz. Telefonlarımızdan yayılan mavi ışık uyku bozukluğuna yol açtığı için, kullanacağınız bir analog saat size aydınlık kazandıracak ve erkenden uyandıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.