Birleşik Arap Emirlikleri’yle yeni anlaşma

Birleşik Arap Emirlikleri’yle yeni anlaşma

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri: BAE’de 25 bin, Türkiye’de 100 bin kişiye istihdam sağlayacak.

BAE Ankara Büyükelçisi Said Sani ez-Zahiri, basın mensupları ile bir araya gelerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ziyareti ve BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükelçi, ziyaretin başarılı olduğunu, değişik alanlarda 13 anlaşmanın imzalandığını kaydetti. Büyükelçi Said Sani ez-Zahiri, BAE-Türkiye ilişkilerinin 50'nci yıldönümünün kutlandığını belirterek, “Bu ilişkiler çok güçlü ve sağlam ilişkiler. Ziyaret esnasında yüksek stratejik anlaşmalar da imzalandı. Bu, ilişkilerimizi stratejik anlamda daha da ileriye taşıyacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şubat 2021’de BAE’ye gerçekleştirdiği ziyarette de birçok anlaşmaya imza atılmıştı. Son 2 ay içinde haziran ve temmuz aylarında ziyaretler gerçekleştirildi. Liderlerin ziyaretleri elbette özel şirketlere, özel sektöre yol açacak nitelik taşımakta. BAE’nin politikalarının en önemli unsurları diyalog ve karşılıklı iletişim halinde bulunmak. Bu iki ülkenin de stratejik konumu tabi ki bölgede çok önemli rol oynamakta. Ticaret ve yatırımların yolunu açmakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde imzalanan anlaşmaların ana hedefi yatırımları 50.7 milyar dolar seviyesine ulaşması. İnşallah önümüzdeki 5 yıl içinde daha güzel şeyler gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

news-230522-emirates.jpg

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Büyükelçi Said Sani ez-Zahiri, mart ayında imzalanan Türkiye-BAE Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’na ilişkin, “Türkiye-BAE arasında Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması imzalanmasının ardından gerçekleşecek yatırımlar önemli. Bu anlaşma BAE’de 25 bin, Türkiye’de 100 bin kişiye istihdam sağlayacak. İstihdam anlaşmanın kapsadığı her alanı kapsıyor olacak. Anlaşma mart ayında imzalandı ve 1 Eylül’de yürürlüğe girecek. İkili ilişkilerdeki karşılıklı ziyaretler başladı bile. Bunun en büyük ispatı da BAE Toplumsal Kalkınma Bakanı Hessa Bint Essa Buhumaid dün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan perşembe günü BAE'den ayrıldı. Dün yani salı günü bakanımız buradaydı. Bu da etkileşimin hızını gösteriyor. İkili karşılıklı ziyaretler her zaman devam etmekte” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.