Birlikte Çok Daha Güçlüyüz

Birlikte Çok Daha Güçlüyüz

Karabağlar’da 5 ay önce 13 dernekle kurulan ve şu anda 50’nin üzerinde aktif derneğin yer aldığı “Karabağlar Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu”nun düzenlediği proje eğitim seminerine katılan dernekler sertifikalarını aldı.

Etkinliğe katılan Başkan Selvitopu, Güçbirliği Platformu'nun sağlam temeller üzerine kurulduğunu belirtti ve “Karabağlar için böyle bir platformun kurulması önemli. Kentin ve Karabağlar’ın çıkarları ve menfaati için çalıştığı sürece yanında olup destekleyeceğiz.” dedi.

Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje eğitim seminerine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar STK Güçbirliği Platformu Başkanı Mustafa Çağlar, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, platform üyesi çok sayıda dernek ile vatandaşlar katıldı. 

Destek için Başkan Selvitopu'na teşekkür etti
Platformun Başkanı Mustafa Çağlar,  Karabağlar’ı sadece İzmir’de değil,  Türkiye’nin parlayan yıldızı olması için çalışmalar yaptıklarını ve bu platformu kuruduklarını belirterek, bu süreçte kendi yanlarında olan Karabağlar Belediyesi ve Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkür etti. Çağlar, bu çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Bu platformun Karabağlar’da kurulması önemli
Konuşmasına sivil toplum kuruluşlarının  önemine değinerek başlayan Başkan Selvitopu, böyle bir platformun Karabağlar’da kurulmasının önemli olduğunu söyleyerek,  “Bu platform kurularak alkışı hak etti. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir. Önemli olan bunu siyasal şiddete varmadan, bir uzlaşı içinde yürütülmesi hepimizin arzusu. Kimseyi ötekileştirmeden sorunları kardeşçe, uzlaşı içinde tartışmak hepimizin görevi. Karabağlar Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu bence bunu başardı. Umarım daha iyi noktalara taşır. Biz yerel yönetim olarak bunu sonuna kadar destekleriz. Kentin ve Karabağlar’ın çıkarları ve menfaati için çalıştığı sürece yanında olacağız.” diye konuştu.

Yerel yönetim olarak üzerimize düşeni yaparız
İlçede Uzundere’de bulunan 550 dönüm kamu arazisi ile Poligon Askeri Tesisi'nin kente ve Karabağlar’a kazandırılmasını istediklerini belirten Selvitopu, söz konusu yerlerin yerel yönetimin tek başına yapacağı şeyler olmadığını, ancak yerel yönetim olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.  

Dernekler sertifikalarını aldı
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Eğitmen Ferruh Semerci tarafından toplam 30 saat aktif eğitim alan Tokatlılar Federasyonu, Sivaslılar Federasyonu, Mardinliler Federasyonu, İzmir Mardin Genç İşadamları Derneği, KAD-GÜÇ, İZKAB, Karabağlar Bitlisliler Derneği, Yunus Emre Kültür ve Dayanışma Derneği, Karabağlar Spor Kulüpler Birliği ve Karabağlar Genç Yıldız Spor Kulübü üyelerine sertifikaları Başkan Muhittin Selvitopu ve diğer konuklar tarafından verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.