Birol Özkardeşler'den Uygur Türkleri açıklaması

Birol Özkardeşler'den Uygur Türkleri açıklaması

Birol Özkardeşler, Konak Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında Doğu Türkistan'da Uygur Türkeri'nin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

CHP Konak Belediye Meclis Üyesi ve İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Birol Özkardeşler Balkanları ve Türk Dünyasını ilgilendiren konuları kamuoyuna taşımaya devam ediyor.

Özkardeşler konuşmasında "Çin Hükümeti Doğu Türkistan'da yaşayan Uygur Türkleri 'ne sistematik bir şekilde baskı ve işkence uygulamaktadır. Çin, Uygur Türklerinin hem dini vecibelerini yapmalarına engel olmakta hemde milli kültürlerini sürdürmelerine imkan tanımamaktadır. Ülkemizde yaşayan Uygurlu soydaşlarımızda ülkemizle Çin arasında imzalanan "Suçluların İadesi" konulu ikili anlaşmasının iptalini ,sözleşmenin TBMM'de bulunduğu komisyondan geri çekilerek onaylanmamasını istemektedir. Sözleşmenin TBMM'de onaylanması halinde Türkiye'de yaşayan Uygur Türklerinin Çin'e iadesi ile ilgili soydaşlarımız için geri dönüşü olmayan bir yol açılacak ve tarifsiz acılar yaşanacaktır.

20-007.jpg

Konak Belediye Meclisinde ilçemizi ilgilendiren yerel konular yanında diğer insani konuları da dile getirmek bizim için önem arz etmektedir. Tarihi şan ve şerefle dolu Türk Milletinin onurlu bir ferdi olmaktan her zaman onur duyarız. Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışındaki soydaşlarımızın sorunlarında dile getirmek bizim boynumuzun borcudur" dedi
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.