'Bizim için zorlu bir kura oldu'

'Bizim için zorlu bir kura oldu'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda zorlu bir kura çekerek Bayern Münih ile eşleştiklerini söyledi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park’ta düzenlenen sponsorluk anlaşması sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Orman, Şampiyonlar Ligi'ndeki Bayern Münih eşleşmesinden, transfer politikasına kadar birçok konuya açıklık getirdi.

 

“Vida transferinin olmama ihtimali de var”


Devre arasında siyah-beyazlılara transfer olması beklenen tecrübeli stoper Vida hakkında konuşan Orman, “Çok önemli ve uzun zamandır ilgilendiğimiz bir oyuncu. Daha ana sözleşme imzalanmış değil. Çok rutine girmiş gibi görüyorum. Ama olmama ihtimali de var. Daha bitmiş bir şey yok” ifadelerini kullandı.


Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda Bayern Münih ile eşleşmelerini de değerlendiren Fikret Orman, şunları söyledi:
“Grubun hepsi 16 takımları ve çok güçlü ekipler. Kuradan çıkarken Real Madrid’in sportif direktörünü gördüm. Onlar da 'keşke bu kurada Paris Saint-Germain’i çekmeseydik' dedi. Bayern Münih de çok tecrübeli. Bizim açımızdan zor bir kura. Olaya bizim açımızda pozitif taraftan bakacağız. Kolay bir rakibi çeksek o zaman da, ‘Çok kolay bir kuraydı’ diyeceklerdi. Biz hep zorlu işler yaptık. Bu da zor ve bunu da geçeceğimizi düşünüyorum. Beni taraftar konusu endişelendiriyor. Bunun başka noktaya bağlanmasından rahatsızım. Dünyanın her yerinde bilinen bir Beşiktaş var. Bunda Şenol Güneş ve ekibinin hatta Bilic’in de payı var. Burada men edilmek bize büyük zararlar verir. Biz kendi taraftarımızla oraya gideriz. Bizim taraftarımız bizi üzecek bir şey yapmaz. Ama orada rakibin olduğu tribünden çıkacak olaydan da bizi sorumlu tutuyorlar. Hatta dışarıdaki olaylardan da biz sorumlu oluyoruz.


UEFA Başkanı’na da dedim, ‘Biz ne yapabiliriz’ diye. Geçen sene bileti satan Lyon, parayı alan da onlar. UEFA da bize, ‘haklısınız ama kurallar böyle’ dedi. 2 senelik gözetime maruz kaldık. Taraftarımız maça gitmek istiyoruz diyor. Haklılar ama bu süreçte bu isteklerini törpülemeleri gerekiyor. Hepimizin olduğu gibi onların da görevleri var. Bazen istemediğimiz şeylere evet demek zorunda kalıyoruz. Ben Vodafone Park’taki maçlara gelin diyorum. Gelin burada beraber güzel bir maç izleyelim. Burada turu geçeceğimize inanıyorum. İnsanlara hayır demesini sevmem. Ama kurumun menfaati için bunun arkasında durmalıyız. Kararımızın arkasında bütün ülkemizin durması lazım. Yurt dışındaki taraftarımız da bir yer kiralasınlar, orada coşkuyla beraber maç izlesinler ama bize zarar verecek olaylardan uzak dursunlar.”
 

“Hep beraber Avrupa’da rekabet etmeliyiz”
 

Geçtiğimiz sene Fransa’da oynanan Lyon maçından dolayı UEFA’dan aldıkları 2 senelik gözetleme kararında haksızlığı uğradıklarını belirten Orman, “Haksızlık var evet. UEFA Başkanı ile bir toplantı yaptık. O da ‘haklısınız’ diyor. Ama bunun çözümü yok. Başka bir noktaya çekerlerse onlar açısında altından kalkamayacakları bir olayın altına girebileceklerini düşünüyorlar. Bu haksızlık konusunda icraat yapmak gerekiyor. Aynı hakemler gibi. Biz geçen sene İskoç hakem olmasaydı gruptan çıkacaktık. Bu haksızlık konusunda konuşmak yetmiyor. Bir şeyler yapmak lazım. Bu sene 3 maç yaptık ve hiç problem yaşamadık. Başkalarının yaptığı şeylerden biz zararlı çıkamayız. Bizi aşağı çekmektense diğer kulüpler de gitsin Avrupa’ya. Hep beraber gidelim. Bizim rekabetimizi Avrupa’da yapmamız lazım. Keşke Galatasaray’ın 2000’de Avrupa’da yakaladığı o başarıyı ülke olarak devam ettirebilseydik” diye konuştu.
 

“Oyuncularımız işini iyi yapmak zorunda”


Süper Lig’de rakiplerin Beşiktaş’a karşı ayrı bir konsantrasyonla oynayıp oynamadığına dair gelen bir soruya ise Fikret Orman, şöyle cevap verdi:


“Beşiktaş iyi yolda. Rakiplerin bize karşı maç seçmesi olamaz. Olsa da bu bizim mazeretimiz olamaz. Beşiktaş topunu oynayacak. Şu an burada herkes parasını alıyorlarsa futbolcular da işlerini iyi yapacak. Profesyonellik lafta olan bir şey değil. Oyuncularımız da işini yamak zorunda ve onun için buradalar. Maçlar zor olacak, onlar da zoru yapacaklar. Hakemler konusuna girmiyoruz hiçbir zaman. Ama Galatasaray maçında olduğu gibi hem hakemi hem de rakibi yenmeleri gerekiyor. Biz bu puan farkını kapatıp açabilecek bir takımız. Futbolda dün yok. 1-2 maç kötü sonuç almak 2.5 senemizi silebilir. Herkes işini iyi yapacak o yüzden. Rakip bize motive olacak, hakem hata yapacak. Ama Beşiktaş bunların hepsini çözecek. Kaybettiğimiz bazı maçların bizim açımızdan izahı yok.”
 

“Hareketli bir transfer dönemi geçireceğiz”
 

Devre arası transfer döneminde izlenecek transfer politikası hakkında da konuşan siyah-beyazlıların başkanı, “Şenol Güneş ile böyle bir konuşma yapmadık. Her şey olabilir. Bizim yaptığımız bütün işin sonu tabeladır. Bu aşamada her şey futbolcularla alakalı. Futbolda her şey olabilir. Hareketli bir transfer dönemi geçireceğimiz düşünüyorum” dedi.
 

“Birçok oyuncumuza talip var”
 

Talisca’nın takımda kalmak istediğini ancak diğer oyuncular gibi ona da talipler olduğunu belirten Orman, “Beşiktaş dünyanın bütün scoutları tarafından izlenen bir kulüp. Birçok oyuncumuza talipler var. Talisca’ya da talip var. Oyuncu kalmak istiyor, biz de onun kalmasını istiyoruz. Sezon sonu da alabiliriz, 1 sene sonra da olabilir. Ancak Beşiktaş hiçbir zaman kendi prensiplerinden vazgeçmez” açıklamasında bulundu.
 

“Şenol Güneş’in daha 2 yıllık sözleşmesi var”
 

Teknik Direktör Şenol Güneş hakkında süregelen A Milli Futbol Takım’ı antrenörlüğü iddialarına da açıklık getiren Başkan Fikret Orman, “Hocamız hakkında çok güzel yazılar yazılıyor. Ancak 1 veya 2 maç berabere bitsin, hemen hocayla ilgili tartışmaya başlarlar. Hocamızın daha 2 yıl sözleşmesi var. O da, biz de Beşiktaş için mücadele ediyoruz. Şenol Güneş, sabah 7 de tesislerde olur. İyi işler yapmak için sürekli çalışır. Bu önümüzdeki 2 senelik süreçte şampiyonlukları aldıktan sonra milli takıma gidip gitmeyeceğine bakarız” dedi.
 

“Ümraniye’ye akademi kuracağız”
 

Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ne bir akademi kurma planlarının olduğunu dile getiren Fikret Orman, “2 senedir Ümraniye’nin yanına saha yapmaya çalışıyoruz. Hala onunla uğraşıyoruz. Orada bir akademi kuracağız ama 2 sene oldu. Nasıl olacak bu işler bilmiyorum. Biraz daha eşit beklentilerimiz var. Biz eşitlik istiyoruz. Alt yapıyı uçururuz ama bu tek bir kişinin yapacağı iş değil. 2 yıldır bununla uğraşıyoruz” diye konuştu.
 

“Pepe’den çok memnunuz”
 

Real Madrid’in Pepe’yi tekrar geri almak istediği söylentilerine de cevap veren Orman, “Bize teklif gelmedi. Pepe’den inanılmaz derecede mutluyuz. Antrenman bittikten sonra altyapıdaki çocukları bile çalıştırıyor. Rol model olarak burada olmasından memnunuz. Takımı güçlendirip Şampiyonlar Ligi’nde üst turlara gitmek istiyoruz. Tabii çok isterlerse Ronaldo ile takas yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.