Boccia Şampiyonası Karşıyaka’da yapıldı

Boccia Şampiyonası Karşıyaka’da yapıldı

Karşıyaka’da boccia heyecanı

 

Alternatif spor branşlarına önem veren Karşıyaka Belediyesi, bu yıl 3’üncü kez düzenlenen Boccia Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım seçmelerine ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen 140 sporcu kıyasıya mücadele etti. Başkan Akpınar “Sadece popüler branşlarda değil, alternatif spor dallarında da Karşıyakımızı sporun başkenti yapacağız” dedi.

12 İLDEN 140 SPORCU

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda 1-2 Nisan tarihlerinde yapılan şampiyona; Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, İzmir Büyükşehir ve Foça Belediyelerinin desteğiyle gerçekleşti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk, İBB Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu ile aileler katıldı. Turnuva öncesinde katılımcılara ve destek verenlere plaket takdim edildi.

ŞAMPİYONLAR BELİRLENDİ

İki gün süren şampiyonaya 12 farklı ilden, 25 takım ve 140 sporcu katıldı. Kıyasıya müsabakalar sonucunda 5 farklı gruptan şampiyonlar belirlendi ve milli takıma gidecek sporcular seçildi. Karşıyaka Belediye Sporun oyuncusu Gökhan Şahbaz da BC1 kategorisinde İzmir birincisi ve Türkiye ikincisi oldu.

 “SPORUN BAŞKENTİYİZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; "Karşıyaka Belediyesi olarak sporun başkenti olmak için çaba gösteriyoruz. Sadece popüler sporlarda değil sporun birçok branşında sporcularımıza destek oluyoruz. İzmir ve Karşıyaka için belki de en anlamlı şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Spor, engel tanımaz. Boccia’ya gönül veren tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.

Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk ile İBB Sosyal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu, Boccia’yı geliştirmek ve yaygınlaştırmak için her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.