Bolluk Festivali İzmir'i Coşturacak

Bolluk Festivali İzmir'i Coşturacak

İzmir, Kasım ayında Bolluk Bereket Festivali’yle coşacak…

Kişisel gelişim dünyasındaki pek çok eğitim, çalışma ve yeniliği tanıtma, İzmir halkıyla buluşturma fikriyle yola çıkan BOLLUK BEREKET FESTİVALİ’nin dördüncüsü 5-6 Kasım 2016 tarihlerinde Güzelbahçe Parc Ceremonie Kilizman’da gerçekleştiriliyor.

Festival, 31 Ekim Pazartesi akşamı, Azeri Müzikolog Zuleyha Abdulleyeva’nın Fransız Kültür Merkezi’nde vereceği ‘’SANA SENİ  ÇALAYIM’’ adlı konseriyle açılacak. 
Müziği oluşturan seslerin, küçük titreşimlerle insan vücudu ve merkezi sinir sistemi üzerindeki etkilerini araştıran sanatçı, kendi geliştirdiği bir yöntemle tedavi amaçlı konserler veriyor.
Konser sırasında dinleyiciyle enerjisel bir bağ kurup, titreşim alanıyla etkileşime giren Abdullayeva, bu alanda hissettiklerini piyanoya aktarıyor.
Sanatçı, müzik terapisi ile zihinsel engelli, otistik, omurilik bozukluğu olan kişilere tedavi amaçlı düzenlediği konserlerde müziğin insan vücudu ve zihninde yarattığı süreci gözlemleyerek bu alanda önemli derecede bilgi ve deneyim elde etmeyi başardı ve halen çalışmalarını bu yönde sürdürmekte.

-BOLLUK BEREKET FESTİVALİ-
Bu yılki temasında, sağlıklı bir yaşamda ‘’sevgi’’nin önemine dikkat çekmek için ‘’Kendine Kucak Aç’’ sloganıyla, kişisel gelişimi bilimsel verilerle buluşturmayı hedefleyen festivalde, kendi alanında uzman doktorlar, tamamlayıcı tıp alanındaki birçok yöntemi de katılımcılarla paylaşacaklar.

Beden-zihin-ruh sağlığını bütünleyen keyifli sohbetlere katılarak kişisel gelişim yolculuklarını renklendirecek olan katılımcılar; yoga, pilates, qi gong, zumba, kahkaha yogası, çocuk meditasyonu-yogası, dans-müzik terapi, farkındalık atölyeleri gibi birçok etkinliği interaktif olarak açık alanda deneyimleme imkanı bulacaklar. 

Festivalde, dünya müzik otoritelerince ‘’mantra müziğinin cennetten gelen sesi’’ olarak adlandırılan Seda Bağcan, evrene bolluk bereket çağrısında bulunacağı interaktif bir konser verecek. Bağcan’a piyanoda Ömer Önder, neyde Bilgin Canaz eşlik edecek.

Her yıl bir sosyal sorumluluk projesine destek veren Festival, bu yıl KORUNCUK (Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar) Vakfı  ve KİTVAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı) ile beraber yol alacak. 
Bolluk Bereket Festivali, 2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.