Bölünmez Çankırı’dan okul ziyareti

Bölünmez Çankırı’dan okul ziyareti

Bölünmez Çankırı, çocukları sevindirdi

 

Karabağlar Kaymakamlığı’nın kırtasiye seti yardımı etkinliğine katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, uyum haftasında okula başlayan çocukları sevindirdi. Bölünmez Çankırı, çocuklarla yakından ilgilenirken, velilere de kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı okullarda uyum haftası dolayısıyla Karabağlar’da bulunan Cemil Meriç Ortaokulu’nu ziyaret etti. Karabağlar Kaymakamlığı’nı Karabağlar’da eğitim-öğretim hayatını sürdüren dar gelirli çocuklara yönelik uyguladığı kırtasiye seti dağıtımına katılan Bölünmez Çankırı’yı veliler ve öğrenciler coşkuyla karşıladı.

Bölünmez Çankırı’nın gerçekleştirdiği okul ziyaretinde Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’un yanı sıra Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Ender Karabulut, Cemil Meriç Ortaokulu Müdüresi Özlem Sümerkan, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve AK Parti Karabağlar Kadın Kolları Başkanı Serap Eyce de hazır bulundu.

ORYANTASYON EĞİTİMDE KALİTEYİ ARTIRIYOR

Okulun konferans salonunda velilere ve öğrencilere seslenen Bölünmez Çankırı, öncelikle 2018-2019 eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak şunları söyledi: “İki çocuk sahibi bir anne olarak sizlerin yaşadığı heyecanı bende aynı şekilde yaşıyorum. Benim kızım da Ankara’dan İzmir’e taşındığımız için burada oryantasyon eğitimine bu hafta okulların açılması ile birlikte başladı. Bu yüzden sizleri çok iyi anlıyorum. Diğer yandan çocuklarımızın okula severek gitmesi eğitimin kalitesi açısından çok fazla önem arz ediyor. Öğretmenlerimizin bir hafta boyunca vermiş oldukları oryantasyon eğitimiyle yoğun eğitim programına geçişler sorunsuz bir şekilde yapılıyor. Bunun neticesinde tatilden çıkan çocuklar tekrar disiplin içinde okullarına gelmeye başlıyor.”

VELİLERİMİZ DE KENDİSİNİ GELİŞTİRSİN

Cemil Meriç Ortaokulu’nda bu yıl bin 460 öğrencinin eğitim-öğretim faaliyeti içerisinde olacağını belirten Bölünmez Çankırı, “İlkokul öğrencilerimizin hayatında temel taşı oluşturuyordu. Şimdi ise öğrencilerimiz artık beşinci sınıfta hayatlarında neler olacaklarına dair ilk adımlarını atacaklar. Onlara bu yolda sonsuz başarı dileklerimi iletirken aynı zamanda velilerimize de şunu hatırlatmak istiyorum. Aile; çocuklarımızın ilk okulu, veliler de öğrencilerimizin ilk öğretmenleridir. Velilerimizin bunu hiçbir zaman unutmaması gerekir. Velilerimiz hem hayatta hem de okulda öğrencilerin en büyük destekçileridir. Bu sebepten ötürü velilerin de kendisini kurslarla geliştirmesi yönünde tavsiyelerde bulunuyorum. Kadınlarımızı ve ev hanımlarımızı Karabağlar’da istihdama katmak adına ciddi kurslar düzenleniyor. Bununla beraber okuma-yazma seferberliğinde de iyi sonuçlar alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın eşi kıymetli hanımefendi Emine Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleşen okuma-yazman seferberliği ile de inşallah okuma yazma bilmeyen kadınımız kalmayacak. Bu duygu ve düşüncelerle devlete ve millete hayırlı evlatlar yetiştirmeyi Allah hepimize nasip etsin diyerek hepinizi Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

EĞİTİMDE KONAK’I GEÇTİK

Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç da Karabağlar’ın ilçe olmadan önce Konak’a bağlı olduğunu ancak eğitim başarısında ayrıldıkları ilçeyi sıralamada geride bıraktıklarını belirterek, şunları söyledi: “Eğitimde ilçeler arasında başarı sıralamasında Konak’ı geride bıraktık. Ayrıldığımızda biz onlardan daha geride iken şu anda onların önüne geçtik. İdareci, öğretmen ve velilerimizin katkısı ile ayrıldığımız ilçeye göre biz onlardan daha fazla aşama kaydettik. Karabağlar’da kentsel dönüşüm alanında yapılacak planlamalarda eğitime yeterli yer ayrılırsa önümüzdeki yıllar için iyi bir çalışma yapmış olacağımızı düşünüyorum. Bugün yaptığımız etkinlik ile dar gelirli ailelerimizin çocuklarına kırtasiye seti yardımında bulunduk. Okulların açılması ile birlikte bütün dar gelirli ailelerimizin çocuklarına ulaşıp hepsine yardımda bulunacağız. Karabağlar ilçemizde ulaşmadığımız dar gelirli ailemiz ve çocuğumuz kalmayacak. Bunun için gerekli tüm önlemlerimizi aldık ve tespitlerimizi tamamladık.”

Konuşmaların ardından sınıflarında bulunan çocuklara tek tek kırtasiye seti yardımı yapıldı. Öğrenciler ile tek tek ilgilenen Bölünmez Çankırı, onlara tavsiyeler verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.