Bornova Belediyesi'nden çocuklara deprem eğitimi

Bornova Belediyesi'nden çocuklara deprem eğitimi

Bornova Belediyesi, deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilinçlendirme çalışmalarına başladı.

Bornova genelinde bilboardlara ve muhtarlıklara en yakın afet toplanma merkezlerinin haritalarını asan, tüm toplanma alanlarını resmi internet sitesine koyan Bornova  Belediyesi, çocukları bilgilendirmek için Deprem Farkındalık Eğitimi düzenledi. 

brn_deprem-egitimi-(1).jpg

Oda Başkanı Öziçer anlattı

Bornova Belediyesi Çocuk Kulübü üyelerinin aileleri ile birlikte katıldığı Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki eğitimde, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinan Can Öziçer,  deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında yapılacakları anlattı. Öziçer, afet türleri, depremlerin oluşum süreci ve Ege Bölgesi’nin deprem risk haritası konusunda bilgi verdiği   miniklere, deprem anında  yapılması gerekenleri çeşitli oyunlarla tatbikat yaparak gösterdi. Çocuklar, sarsıntı başladığında neler yapmaları gerektiğini, duruş pozisyonları ve nerede yaşam üçgenleri oluşturabileceklerini deneyimleyerek öğrendi.  Toplumda afet bilincinin yerleştirilmesi ve yeni nesillerin eğitimi amacıyla düzenlenen etkinliğin sonunda çocuklara deprem kiti hediye edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.