Bornova Belediyesi'nden vatandaşlara yardım eli 

Bornova Belediyesi'nden vatandaşlara yardım eli 

Bornova Belediyesi, doğal afetlerde ve yangınlarda evleri zarar gören ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yardım ediyor.

Bornova'da 2019 yılından bu yana ihtiyaçları tespit edilen 4 evin buzdolabından oturma grubuna, televizyondan halısına kadar zarar gören eşyaları yenilendi. Son olarak yangında eşyalarını kaybeden Kanat ailesine beyaz eşya yardımı yapıldı.   Zafer Mahallesi 4357 sokakta bulunan evlerinde Ocak ayında meydana gelen yangında eşyalarını kaybeden ve taşınmak zorunda kalan aileye buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi alındı. Yeni taşındıkları evde Bornova Belediyesi’nin desteğiyle yepyeni eşyalara kavuştuklarını belirten İsmail Kanat, “Bizim evde olmadığımız saatlerde alt katımızda oturan komşumuzun bacasından yangın çıkmıştı. Kimseye bir şey olmadı. Biz eşyalarımızı kaybettik. Bornova Belediyesi bize beyaz eşya alarak destek oldu. Çok teşekkür ederiz”dedi. 

Resmi Raporla başvuru

Yaşanılan afet sonrası vatandaşlar Bornova Belediyesi’ne resmi raporlarla başvurabiliyor.  Evin kullanılamaz hale gelen eşyaları görevli ekipler tarafından tespit edilerek yasa ve yönetmelikle belirlenen sınırlar çerçevesinde yardım yapılıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.