Bornova ismine yakışmayan görüntüler

Bornova ismine yakışmayan görüntüler

İzmir otobanı üzerinde yer alan bölgede, Bornova tabelası etrafında oluşan çevre kirliliği, vatandaşların tepkisini çekti.

MEDYA EGE - Bornova Atatürk Mahallesi mevkiinde İzmir otobanı üzerinde yer alan bölgenin bakımsız hali ve çöplerle kaplı olması, vatandaşların tepkisini çekti.

Bölgeye atılan atıklar ile belediye yetkililerinin düzenli bakım ve temizlik yapmaması sonucu biriken çöpler, çevre kirliliğine yol açtı. Toplanmayan çöp yığınları, bölgede görüntü kirliliği yaratırken oluşan yoğun koku ve ortaya çıkan manzara, bölgeye gelen vatandaşları isyan ettirdi. Aralarında alkol şişelerinden plastiklere, karton kutulardan atık parçalarına, tenekelerden cips paketlerine kadar envai çeşit çöp bulunan bölgede, oluşan kirliliğin çevre ve bölgedeki canlılar için tehdit oluşturduğu görüldü.

Durumdan rahatsız olan vatandaşlar, Bornova Belediyesi ve Belediye Başkanı Mustafa İduğ'dan sorunun çözümü için harekete geçmelerini talep ederek; "Buradaki manzara çok kötü. Bunlar Bornova'ya yakışmayan görüntüler. Etrafa atılan çöpler çevreye ve canlılara zarar veriyor. Yetkililerin bir an önce burayı temizlemesi ve bundan sonraki süreçte de düzenli temizlik ve bakım yapması gerekiyor" şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2023-06-28-at-20-28-08-3.jpeg

Düzenli bir şekilde çöplerin toplanmasını isteyen vatandaşlar, yetkililerin bu konuda daha hassas davranması ve daha fazla önlem alması gerektiğini vurgularken topluma da çevre temizliği çağrısında bulundu.

whatsapp-image-2023-06-28-at-20-28-08-4.jpeg

whatsapp-image-2023-06-28-at-20-28-08-5.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.