Bornova'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel Kadın Emeği Pazarı

Bornova'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel Kadın Emeği Pazarı

Bornova Belediyesi ile Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’nin işbirliğinde gerçekleştirilen Kadın Emeği Pazarı, Bornova Büyükpark’ta açıldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Kooperatif üyesi kadınlara sabit satış yeri müjdesi verdi. Kadınların sadece bir gün değil, her zaman, her yerde ve hayatın her alanında daha etkin bir şekilde yer alması gerektiğini belirten İduğ, “Kadınlarımıza yönelik projeler üretiyor, ürünlerini daha fazla yerde tüketici ile buluşturarak kazançlarını arttırmalarını hedefliyoruz. Bu amaçla Büyükpark’ta sabit olmak üzere üç satış noktası oluşturacağız. Birinde ev yapımı doğal lezzetler, diğerinde el emeği kıyafet, ev aksesuarı ve takı gibi ürünlerin satışı yapılacak. Bu iki yerin dışında bir dönem Bornova’da yaşamış herkesin tanıdığı Çerezci Aşık’ın olduğu noktada, kadınlarımıza destek amacıyla bir çerez standı açacağız. Bu noktaların sayısını da farklı yerlerde olmak üzere zamanla arttıracağız” dedi. 

mus_kadin-emegi-pazari-(3).jpg

Kadınlardan Başkan İduğ’a teşekkür

Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Hürriyet Yıldız ise Başkan İduğ’un her zaman yanlarında olduğunu belirterek, “8 Mart öncesi verdiği bu müjde hepimizi çok mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Yıldız, tüm İzmirli’leri Saat 11.00 ile 18.00 saatleri arasında açık kalacak ve 8 Mart Pazar günü sona erecek Kadın Emeği Pazarı’na da davet etti.

Çamdibi’nde kadınlara özel etkinlikler

Bornova Belediyesi’nin 8 Mart’a özel etkinlikleri Pazartesi günü Çamdibi’nde devam edecek. Kadın Danışma Merkezi oyuncuları, saat 14.00’te Turgut Özakman’ın yazıp, Gülizar Taşkın’ın yönettiği Töre adlı oyunla tiyatroseverlerin karşısına çıkacak. Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri Nedret Güvenç Sahnesi’nde bu oyunun ardından Kraliçe Lear adlı belgeselin gösterimi, Yönetmen Pelin Esmer’in katılımıyla gerçekleştirilecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.