Bornova'da Cinsiyet Eşitliği ve Farkındalık Eğitimi verildi

Bornova'da Cinsiyet Eşitliği ve Farkındalık Eğitimi verildi

Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Farkındalık Eğitimi düzenledi.

Uzman psikolog ve sosyologlar tarafından verilen eğitimlerde, kadın sağlığı, kadına yönelik şiddet mekanizmaları, nefes egzersizleri, güvenli yer çalışması, erken yaştaki zorla evliliklerin psikolojik ve hukuki boyutu konularında bilgiler verildi. Sorulan sorulara cevaplandı.

1024-768-max-1.jpg

Bilinçlendirme eğitim sırasında katılımcı kadınların çocukları için de etkinlik hazırlandı. 3–14 yaş arası çocuklar için eğitmenler eşliğinde masal terapisi, oyun gurubu ve drama ile mahremiyet eğitimi verildi.

1024-768-max-2.jpg

Her alanda eşitlik

Toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili farkındalık yaratılmasının önemine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve erkeğin her alanda ve hakta eşit olması demektir. Toplum içerisinde yaşayan herkes eşit şartlar ve koşullarda kendini ifade edebilmeli. Bornova Belediyesi olarak bizde kadınların yaşamın tüm alanlarındaki varlıklarını desteklemek için bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

1024-768-max.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.