Bornova’da metruk binalar yeşil alan olacak!

 Bornova’da metruk binalar yeşil alan olacak!

Bornova Belediyesi, ilçe merkezine yeni yeşil alanlar kazandırmak amacıyla yaptığı kamulaştırma çalışmalarına devam ediyor

Kamulaştırma çalışmaları kapsamında son olarak Erzene Mahallesi 2 ve 26 sokaktaki üç metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bölgede beş metruk bina daha yıkılacak. Devam eden çalışmalar tamamlandığında Bornova’ya toplam 1.500 metrekarelik yeşil alan kazandırılacak. Bornova Belediyesi geçtiğimiz Aralık ayında yine ilçenin merkez mahallelerinden olan Ergene’de, 1.200 metrekarelik alandaki 8 binanın yıkımını vatandaşların yeşil alan talepleri doğrultusunda gerçekleştirmişti.

brn_3964.jpg

İmar planlara uyumlu şekilde yeni yollar yapmak ve yeşil alanlar yaratmak için çalıştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Her geçen gün büyüyen ve gelişen Bornovamızda en çok ihtiyaç duyduğumuz şey yeşil alan. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir kent bırakmak istiyoruz. Bu amaçla risk teşkil eden ve görüntü kirliliğine yol açan bu binaları yıkarak kazandığımız alanları vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getiriyoruz” dedi.

metruk-bina-yikim-(2).jpegmetruk-bina-yikim.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.