Bornova'dan kız öğrencilere yurt desteği

Bornova'dan kız öğrencilere yurt desteği

Bornova Belediyesi’nin hizmete hazır hale getirdiği Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu, kayıt yaptıran üniversite öğrencilerinin de katılımıyla açıldı.

76 yatak kapasiteli olarak tefrişi yapılan Kızılay Mahallesi’ndeki Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler, kahvaltı ve akşam yemeğinden spor salonuna, kütüphaneden konferans salonu ve sınırsız internete pek çok imkandan yararlanabilecek. 

Dost Kart ve Gençlik Merkezi gibi örnek projelerle eğitime önemli destekler veren Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerinin kalacak yer sorunlarını çözmelerine destek olmak için de dört dörtlük bir kız öğrenci yurdunu hizmete açtı. Kızılay Mahallesi’ndeki Bornova Belediyesi Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılış kurdelesini, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Şule Keskiner, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Çalışkan, belediye meclis üyeleri ve yurttan yararlanmaya başlayan üniversite öğrencileri birlikte kesti.

Hizmet vermeye başladı

Öğrencilerin yararlanmaya başladığı, 76 yatak kapasiteli olan Bornova Belediyesi Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu 1 Eylül- 1 Temmuz tarihleri arasında hizmet verecek.  Yurt’ta, içinde kendine ait banyo ve tuvalet bulunan 1, 2 ve 3 kişilik odalar ile engelli vatandaşlar için hazırlanan özel odalar da bulunuyor. Kahvaltı ve akşam yemeğinin yanısıra sınırsız internet, dinlenme salonu, kütüphane, spor salonu, konferans salonu ve mescit imkanlarının sunulduğu Yurt’ta 7 gün 24 saat güvenlik görevlisi ve güvenlik kameraları bulunuyor. Kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, başvurularını kizyurdu.bornova.bel.tr adresindeki formu doldurarak yapabilecekler. Bornova Belediyesi’nin santral numarası 0 232 999 29 29 dahili 3200-3204’ü arayarak ayrıntılı bilgi edinilebilecek.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Şule Keskiner, Bornova Belediyesi’yle eğitim alanında pek çok işbirliği yaptıklarını hatırlatarak “Bu nedenle bu kız öğrenci yurdunun açılışına davet edilmekten büyük bir mutluluk duydum” dedi. Eğitim hakkının en temel haklardan biri olduğunun altını çizen Keskiner, “Özellikle kız öğrencilerimize güvenli ve çağdaş koşullarda barınma imkanı sunmak eğitime verilecebilecek en güzel desteklerden bir tanesi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın şahsında Bornova Belediyesi’nin bu çok değerli girişimini yürekten kutluyorum” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Bornovalı çocukların geleceği için eğitime önemli destekler verdiklerini hatırlatarak, “Geçtiğimiz 5 yıllık süre içinde 7 gün 24 saat bu kente hizmet etmenin gayreti içinde olduk. BELGEM’den eğitim alan öğrencilerimizin sayısını üç katına çıkardık. Üniversiteli öğrencilerimize Dost Kart ve Gençlik Merkezi ile destek olduk. Bugün de üniversite eğitimi gören kız öğrencilerimiz için yurt açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

Başkanlıktan sonra burs

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, görev süresinin son günlerinde olduğunu belirterek, “Bornova benim için çok özel. Belediye başkanlığından sonra da Bornova’ya hizmet etmek için elimden geleni yapmaya, çalışmaya devam edeceğim” dedi. Başkan Atila, 1 Nisan’dan sonra da bir vatandaş olarak hayırseverlerle birlikte üniversite öğrencilerine burs sağlamak için çalışmalar yapacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.