Boş atıp dolu tutanlara inat, hiç boşluk bırakmayacağız

Boş atıp dolu tutanlara inat, hiç boşluk bırakmayacağız

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 22 Şubat İl Kongresinin ardından ilk ilçe başkanları toplantısını gerçekleştirdi.

Telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıda önemli mesajlar veren Başkan Sürekli’nin gündeminde İzmir’in yerel sorunları da vardı. Teşkilata, “Ara vermek yok! 7-24 sahada olacağız.” mesajı veren Sürekli, İzmir’in sorunlarının da dağ gibi büyüdüğüne dikkat çekerek; “2 yıldır boş atıp dolu tutanlara inat; biz hiç boşluk bırakmayacağız. Her vatandaşımıza dokunacağız. Yarın seçim olacak gibi çalışıp, İzmir’i dinleyeceğiz. Altı, üstü kan ağlayan, sorunları dağ gibi birikmiş bir İzmir var. Havanda su döven bir yerel idare var. İçine düştüğü durumu ve günü kurtarmaya çalışan bir yerel hizmet anlayışı var. Biz, sözünü tutanlardanız. Sözlerimizi İzmir’in her hanesine taşıyacağız. Gerçek hizmetin ne olduğunu anlatacağız.” diye konuştu.

unnamed-(2)-462.jpg

İzmir’in yerel sorunları askıda…

İlçe başkanlarından, gençlik ve kadın teşkilatları ile birlikte dört koldan sahaya çıkmalarını isteyen Sürekli, ilçe başkanlarını dinleyerek, şunları söyledi; “Ülkemiz için, İzmir için yaptıklarımızı halkımıza anlatacak, sorunları dinlemeye devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve CHP’li ilçe belediyelerinin kurusıkı nitelikte açıklamalarla içinde bulundukları acziyetten kurtulma telaşına düştüklerini görüyoruz. Büyükşehir Belediyesinin içine düştüğü borç batağından hiç söz etmiyorlar. Alt yapı sorunları sorusunu askıda bırakıyor; işçilerine verdikleri zammı hatırlayamıyor ama çektikleri halayı hatırlıyorlar. ‘Bütçe konusunda çok titiziz’ diyerek, belediye ve şirketlerinin borç açmazını örtbas etmeye çalışıyorlar. Kadrolarındaki yetenek ve eksiklikler ortada, yapılamayan işlerden belli. İzmir’in canı yanıyor. Ama onlar; asıl sorunları askıda bırakıyor, halının altına süpürüyorlar. Genel siyasete o kadar eğilimliler ki, yerel hizmet sorumluluklarını ve dolayısıyla İzmir’i unutuyorlar.”

Hayal dünyasında yaşamakla hayal kurmak farklı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in metro projelerinden, buldukları krediye; tarım politikalarından belediyenin bütçesine kadar tüm söylemleri ile içi boş bir kampanya yürüttüğünü belirten Başkan Sürekli; “Hükümet tek bir metre metro yapmadı, biz yaptık diyorlar. 3 yıl diye yola çıkarak 10 yılda bitirdikleri krizlerle dolu metroyla, halen başlayamadıkları Buca metrosu ile övünebilmeleri ilginç. Ulaştırma Bakanlığı’nın desteği ve ortaklığı ile İZBAN gibi, İzmir ulaşımına soluk aldıran bir yatırımı da görmezden gelemezler. Sayın Soyer; tarımla ve ülke ekonomisi ile ilgili de epey ahkâm kesiyor. Ama iş, İzmir’in kaynaklarını nasıl kullandıklarına, İzmir halkının parasıyla oluşan bütçeye geldi mi susuyor. Çizdikleri tablo gerçeklikten çok uzak. Hayal dünyasında yaşamakla, hayal kurmak başka şeyler. İzmir AK Belediyecilikle buluştuğunda, bunun ayrımına fazlasıyla varacak. İzmir halkı da bunu görmeye başladı. Bize düşen, gece gündüz çalışmak, İzmir için İzmirlilerle birlikte hayal kurmak.” diye konuştu.

unnamed-766.jpg

Master planlarınız hazır olsun…

İlçe başkanlarına, master planlarınızı hazırlayın çağrısında bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; “Zaten her biriniz, ilçelerinizin çocuklarısınız. Sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorsunuz. Ancak, planlı çalışmamız gerekiyor. Boşluk bırakmadan, hata yapmadan, yol almamız gerekiyor. Kimileri 2023-24 hedeflerimize hayal diyor. Bilmiyorlar ki, gerçeği olmayanın hayali olmaz. Bakanlıklarımızın bir ayağı İzmir’de, merkezi idarenin şehrimize hizmetleri sürüyor. Biz de yerelde kalkınan bir İzmir’in AK Parti Belediyeleri ile mümkün olduğunu göstermeliyiz. Master planlarımız hazır olsun. Çünkü; yine dolu dolu bir saha çalışması yürüteceğiz. Hepinize sonsuz güveniyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.