Boşnak böreğine Kadın Festivali'nde büyük ilgi!

Boşnak böreğine Kadın Festivali'nde büyük ilgi!

“Dünya Emekçi Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında bu yıl 10'ncusu düzenlenen “Kadın Festivali” Kültürpark 2 No'lu Hol'de hafta sonu gerçekleşti

İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın Kolları 10'cusu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kadın Festivali kapsamında, İzmir'de yaşayan Boşnak emekçi kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yanı sıra Boşnak börek çeşitleri, Boşnak Mantısı, Tatlı Çeşitleri, Soka’nın sergilendiği stantı açtı. İki gün süren etkinlikte Boşnak Emekçi kadınlarının yaptığı Boşnak Börek Çeşitleri ve Mantılar kelimenin tam anlamıyla kapış kapış satıldı, yaklaşık 20 tepsi börek ve mantı satılırken yaklaşık 6 tepsi tatlı satıldı. 
 
İzmir Bosna Sancak Derneğinin açtığı standı CHP’nin kurduğu Balkan Masası Yöneticisi CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, İzmir Milletvekilleri Sevda Erden Kılıç, Tacettin Bayır, Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti.
 
İZMİR’DE BOŞAN BÖREĞİ VE MANTISI YEMEYEN KALMASIN

İzmir Bosna Sancak Derneği Kadın Kolları Üyeleri görüşlerini şöyle dile getirdi;

Biz Boşnak Kadınları olarak Atalarımızdan öğrendiğimiz Boşnak börek çeşitlerini, Mantımızı, Tatlı çeşitlerimizi ve daha birçok yiteceğimizi burada İzmirlilerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Gerçekten Mutfağımıza gösterilen İlgiden çok memnun olduk. Burada İzmirlilerle buluşturduğumuz tatların tamamını kadın kollarımızda bulunan kadınlarımız kendileri yaptı. Bizlerin hedefi İzmir’de Boşnak Böreğin ve Mantısını yemeyen kalmasın bu hedefimizi gerçekleştirmek için uğraş veriyoruz diye düşüncelerini dile getirdiler. 
  
MERAKLILARI BOŞNAK KÜLTÜRÜ İLE İLGİLİ KİTAPLARI DERNEĞİMİZDEN ALABİLİR 

İzmir Bosna Sancak Dernek başkanı Abdullah Gül şunları söyledi;

İki gün süren 'Kadın Festivali'nde İzmir'e göç eden Boşnakların Kültürü'nü tanıtmayı hedefledik. Derneğimizin Kadın kolları açtığı bu standa Boşnak’lar özgü el emeği göz nuru ürünlerin yanısır, Boşnak mutfağından örnekler sundu, Boşnak böreğini ve Boşnaklara özgü tatlıları bu standımızda İzmirlilerin beğenilerine sundu.
 
Gül sözlerini şöyle sürdürdü, Bizim dernek olarak hedefimiz İzmir’de Boşnak kültürünü her anlamıyla en ücra köşelere kadar duyurmak. Bir başka görevimiz Balkanlar’da yaşayan Hemşerilerimizin, Akrabalarımızın ihtiyaçlarını gidermek ve onlara yardımcı olabilmek için projeler hazırlamaktır, bizlerde bu iki doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadınlarımızın açtığı bu stantta yalnızca Boşnak mutfağı tanıtılmadı aynı zamanda birçok Boşnak’ı ilgilendiren çok değerli Boşnak yazarların yazdığı kitaplarda satıldı. Belki de en kapsamlı diyebileceğimiz Türkçe Boşnakça kitapta satıldı. Meraklıları Boşnak kültürünü anlatan kitapları Çamdibinde bulunan Derneğimizden alabilir. Bu etkinlikte kadınlarımız gerçekten Boşnak halkını çok iyi temsil ettiler emeği geçen bütün kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.