Bostanlıspor'a Muaythai'de 3 Madalya!

Bostanlıspor'a Muaythai'de 3 Madalya!

Bostanlıspor Muaythai sporunda, Avrupa Muaythai Federasyonu’nun düzenlediği şampiyonada 2’si gümüş olmak üzere 3 madalya kazandı.

Türkiye Muay Thai Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası MuayThai Federasyonu (IFMA) ve Avrupa MuayThai Federasyonu (EMF) faaliyet programına konulan Avrupa Muaythai Federasyonu Uluslararası Antalya MuayThai Açık Kupası Avrupa Şampiyonası’na 4 sporcusu ile katılan Bostanlıspor’un 3 sporcusu kürsüye çıktı. Diğer sporcusu da çeyrek finalde bir önceki Avrupa Şampiyonu’na yenildi ve 4. oldu. 

0-(6)-012.jpg

Bostanlıspor MuayThai başantrenörü, aynı zamanda da veteren sporcusu olan Aytaç Uyanıker G.Veteranlar +95 kiloda ringe çıktı. Aytaç Uyanıker, finale kadar yükseldi. Finalde hakemlerin tercihleri sonucunda 1 puanla şampiyonluğu kaçırarak gümüş madalyada kaldı.

Alt Genç 63,5 kiloda Ahmet Fikret Belpınar, yarıfinalde 6 rakibini de nakavt ile yenen Avrupa Şampiyonu Rus rakibi Ilia Kalinichenko’yu ezici bir üstünlükle 3-0 yenerek finale kaldı. Finalde güçlü ve daha önce pek çok şampiyonlukları bulunan tecrübeli Kazakistanlı rakibi Binazar Rakhat ile karşılaştı. Maça iyi girmesine karşın tecrübesizliğinin kurbanı olan Ahmet, rakibinin kaçak dövüşmesine cevap veremedi ve yenilerek 2. olarak gümüş madalya aldı. 

Şampiyonada başarılı maçlar çıkaran Veysel Dikmen bronz madalya alırken, Doğukan Günay da çeyrek finalde yenilerek 4.lükte kaldı. 

Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, Antalya’da büyük başarı elde eden sporcularının alınlarından öptüğünü, her geçen gün çeşitli spor branşlarındaki başarılarıyla Karşıyaka’nın adını duyurmaya devam ettiklerini ifade ederek, “Bizim başarılarımız tesadüf değil. Sistemli çalışıyoruz. Büyük bir aileyiz ve güçlü ekibiz. Başarılarımız ekip ruhuyla gerçekleşiyor. Tesis katkısı nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’a, Halk Eğitim Desteği için Karşıyaka Kaymakamımız Ali Rıza Çalışır’a, her türlü katkıyı sağlayan, olanaklar yaratan Karşıyaka Halk Eğitim Müdürü Suat Korkmaz’a ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Bizi izlemeye devam etsinler. Yakında yepyeni branşlarda yeni başarılarımızı alkışlayacaklar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.