Bozdağ: "Bahçeli az dedi, 80 milyon kişi hazır"

Bozdağ: "Bahçeli az dedi, 80 milyon kişi hazır"

Yaz saatine uygulamasına ilişkin açıklamalarda da bulundu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TGRT Haber'de Batuhan Yaşar'ın sorularını cevapladı.

"5 BİN DEĞİL, 80 MİLYON VAR"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "5 bin ülkücü Kerkük için bekliyor." ifadelerine saygı duyduğunu belirten Bozdağ, "Bahçelinin hassasiyetlerine değer veriyoruz. Bahçeli az dedi, 80 milyon kişi var." dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM, İBADİ İLE GÖRÜŞECEK

Bozdağ, Irak Başbakanı İbadi ile Başbakan Yıldırım'ın ilerleyen süreçte bir araya geleceğini ve yüzyüze görüşeceğini ifade etti.

"KUTLU DOĞUM HİCRİ TAKVİM ESAS ALINARAK KUTLANACAK"

"Kutlu Doğum" haftasının Hicri takvim esas alınarak kutlanacağını belirten Bozdağ, programın adının değiştirilmesinin de gündeme gelebileceğini bildirdi.

Kuzey Irakta'ki referandum

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kuzey Irak'taki referandum sonrası şu anda bütün opsiyonların masada olduğuna işaret ederek, "Ekonomi, güvenlik, siyasi opsiyonlar masada. Bunların hangi öncelikle uygulanacağı şartlara bağlı olarak tercih edilecektir. Biz, bu süreci Irak hükümetiyle de işbirliği içinde yürütüyoruz. Irak hükümetiyle de görüşmeler yapılıyor. Bundan sonraki süreçte şartlar, bu adımların değişmesine veya sertleşmesine yol açacaktır" dedi.

Yaz saatine uygulamasına ilişkin açıklamarda bulundu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yaz saati uygulamasına ilişkin, "Danıştayın verdiği karar önemli, yürütmeyi durdurma kararı verdiği için. Ama hükümet olarak biz yaz saati uygulamasının aynen devam etmesinden yanayız. Bu noktada da önümüzdeki günlerde gerekli adımlar atılacaktır. Gerekli yasal düzenleme yapılacaktır. Yaz saati uygulaması herhangi bir değişiklik olmadan devam edecektir. Bütün artısı, eksisi, ülke ekonomisine faydası hepsi değerlendirildi. Her ilde okullar eş zamanlı başlamıyor. İhtiyaç duyulması halinde ayarlama, valilikler bunu değerlendirebilecektir. Artık bu sürekli hale geleceği için bu tartışmalar da sona erecektir" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.