Brüksel'de Bir Çok Kurum'da Tahliye Kararı

Brüksel'de Bir Çok Kurum'da Tahliye Kararı

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün art arda meydana gelen 3 terör saldırısının ardından, olası bir saldırı ihtimaline karşı Avrupa Komisyonu Binası boşaltıldı. Avrupa Komisyon binasından önce Brüksel Üniversitesi ve Tihange Nükleer Santrali de boşaltıl

Belçika'nın başkenti Brüksel'de bugün art arda meydana gelen 3 terör saldırısının ardından, olası bir saldırı ihtimaline karşı Avrupa Komisyonu Binası tahliye edildi. Avrupa Komisyon binasından önce Brüksel Üniversitesi ve Tihange Nükleer Santrali de boşaltılmıştı.

Tahliyenin nedeni kesin bir dille açıklanmazken, saldırı ihtimaline karşı güvenlik tedbiri amaçlı olarak yapıldığı düşünülüyor. İngiltere merkezli Guardian Gazetesi'nin haberine göre ise binanın boşaltılmasının nedeninin arkasında polisin güvenlik kontrolü yapabilmesi yatıyor. Brüksel'de gerçekleştirilen 3. bombalı eylem Avrupa Birliği kurumlarının çok yakınındaki bir metro istasyonunda gerçekleştirilmiş, patlamanın hemen ardından Avrupa Birliği açıklama yaparak kurum çalışanlarının evlerinden çıkmamasını istemişti.

 

medyaege-tihange-nukleer-avrupa-komisyonu-tahliye

Tihange Nükleer Santrali de tahliye edildi

Belçika Tihange'de bulunan bir nükleer santral de olası bir saldırı ihtimaline karşı tahliye edildi. Belçika Devlet Televizyonu VTM'den yapılan açıklamaya göre Tihange Nükleer santrali polis tarafından boşaltılarak, çalışanlar evlerine gönderildi.  Santralin tam olarak boşaltılmadığı, santralin çalışmasını devam ettirmek amacıyla bir grup çalışanın içeride olduğu ifade edildi.

medyaege-avrupa-komisyonu-tahliye

Brüksel Üniversitesi de tahliye edildi

Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından bir tahliye de Brüksel Üniversitesi'nde gerçekleşti. University Libre de Bruxelles (ULB) yönetimi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada; "Aldığımız bilgiler doğrultusunda kampüsü boşaltmakla yükümlüyüz." denildi.

Belçika'daki terör olaylarını IŞİD'in üstlendiği açıklanırken, sabah 08.00 sularında Zaventem havaalanında gerçekleştirilen eylemin intihar eylemi olduğu belirtildi.  Zaventem Havaalanı'nda arka arkaya gerçekleştirilen ilk iki saldırının ardından 3. saldırı Avrupa Birliği kurumlarının olduğu binalara yakın bir metro istasyonunda gerçekleştirilmişti. Brüksel'de arka arkaya düzenlenen 3 saldırıda toplam ölü sayısının 34 yaralı sayısının ise 100'ün üstünde olduğu belirtiliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.