BTM Enerjisini Güneşten Alıyor

BTM Enerjisini Güneşten Alıyor

Türkiye’de güneş enerji potansiyelinin gücüne değinen Keyvanklıoğlu; “Ülke olarak, şanslı bir coğrafi konumdayız.

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde 19.000 m2’si kapalı olmak üzere, toplam 52.500 m2’lik alanda faaliyet gösteren, yalıtım sektöründe ilk Ar-Ge Merkezi olan ve teknoloji yatırımlarıyla fark yaratan BTM, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek, ihtiyacı olduğu enerjiyi Güneş’ten karşılıyor.

12.000 m2’lik alanı Güneş Enerji Sistemi ile kaplayarak yıllık 2 milyon KWh enerji üreteceklerini belirten BTM Genel Müdürü Nilüfer Keyvanklıoğlu, “Temiz ve Sürdürülebilir bir dünya, yenilenebilir kaynakların enerji üretimindeki payını arttırmakla, çevreye zararsız üretilen enerjiyi verimli kullanmakla olabilir. 2023 yılının başında tamamladığımız GES projemiz ile, üretim tesislerimizin elektrik ihtiyacının %30’unu güneşten karşılıyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatı gereği karbon sıfır hedefimiz doğrultusunda, diğer tüm tesislerimizde de enerji verimli yatırımlarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz ” dedi. Yaptığı yatırımlarla, Türkiye dışında Kazakistan’da da ısı ve su yalıtım üretimine devam eden %100 Türk sermayeli BTM, gerçekleştirdiği GES projesi ile ürettiği enerjiyi tesislerinin kendi tüketimi için kullanmakta. Nilüfer Keyvanklıoğlu; “BTM olarak, gerçekleştirdiğimiz her faaliyette çevreye olan etkimizin farkındayız ve tüm faaliyetlerimizde yarınımızı düşünerek adım atmaya çalışıyoruz. GES yatırımımız ile,2906 adet güneş paneli kullanarak, toplam 1191 kWp’lık güce ulaştık. Böylelikle, yılda 2 milyon KwH enerji üretecek ve tesislerimizin elektrik ihtiyacının %30’unu güneşten alacağız” dedi.

.jpg

Güneş Enerji Potansiyeli ile Avrupa’da İlk Sırada

Türkiye’de güneş enerji potansiyelinin gücüne değinen Keyvanklıoğlu; “Ülke olarak, şanslı bir coğrafi konumdayız. Üretimimiz, faaliyetlerimiz ve sanayimizle global ölçekte bir güç olmak için güneşe yatırım yapmalıyız. Bu durum, hem çevre ekosistemine, hem gelecek kuşaklara hem de ekonomik anlamda, tüm canlıların sürdürülebilirliklerinin korunmasına katkı sağlayacaktır. Dünyamızı ısıtan karbondioksit salımında önemli etkisi olan enerji üretiminde, fosil yakıtlar yerine, temiz ve ekonomik kaynak olan güneşten enerji elde etmeye önem vermek, enerjide dışa olan bağımlılığı da azaltmaya olanak sağlayacaktır. Biz de BTM olarak, enerji verimli yatırımlarımız sayesinde, ülke ekonomimize katkı sunmaktan, iklim değişikliği ile mücadelede gelecek kuşaklara karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.