Bu besinler ağız kokusunu engelliyor!

Bu besinler ağız kokusunu engelliyor!

Ağız kokusu, tedavi edilmediği ve önemsenmediği takdirde bireyin tüm yaşam alanlarında dışlanmış istenmeyen birey olarak görmesine sebep olabilir

Ağız kokusu insanları sosyal, özel ve iş hayatını olumsuz etkileyen bir tehdit olabilmektedir. Bireyde özgüven eksikliğine sebep olan ağız kokusu, tedavi edilmediği ve önemsenmediği takdirde bireyin tüm yaşam alanlarında dışlanmış istenmeyen birey olarak görmesine sebep olabilir. İşte ağız kokusunu engelleyen mucizevi 7 yiyecek...

Elma ve havuç

Elma ve havuç sindirimi iyileştirir ve sindirim sistemini sağlıklı tutar. Bu durumda midede gaz oluşumunu ve ağızdaki kötü bakterilerin oluşumunu engeller.

Yemekleri süsleyen garnitürleri tüketin

Nane ve kekik ile süslenmiş garnitürler ağız kokusunu engeller ve mide ekşimesini rahatlatmaya yardımcı olur. Yemeği süsleyen bu garnitürleri mutlaka tüketin.

Yoğurt en iyi arkadaşınız olsun

Yoğurtta bulunan iyi bakteriler sindirime, özellikle süt ürünlerinin sindirilmesine yardımcı olur. Probiyotiklerde bulunan iyi bakteriler, birçok çalışmada gösterildiği gibi, ağızda mevcut olan sülfit bileşiklerinin seviyesini düşürür. Yoğurt alırken, şekerli olanlarından mutlaka uzak durun ve ev yoğurdu olmasına özen gösterin.

Vişne

Mutlaka vişne tüketin. Vişne ağızda oluşan kötü kokuyu engeller ve kolay sindirime yardımcı olur.

Yeşil çay

Yeşil çay içmek, beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye ve belirli kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olur. Aynı zamanda vücutta detoks etkisi yaratır. Antioksidanlar bakımından çok zengindir.

Zencefilli limonlu çay

Zencefilin birçok tıbbi özelliği vardır. Mide asidinin giderilmesine yardımcı olur. Ayrıca ağızdaki kötü bakterileri de yok eden zencefilli limonlu çayı gargara olarak kullanabilirsiniz. bunu kullanarak ağzınızı durulayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.