Bu Gece Onbinlerce İnsan Ölebilir

Bu Gece Onbinlerce İnsan Ölebilir

Filipinlerde sular durulmuyor. Gündemden düşmeyen Duterte'den yeni açıklama...

Filipinler Lideri Rodrigo Duterte, Yeni Halk Ordusu'nun iki gün önceki çekilme kararını takiben Cuma gecesi ateşkesi kaldıracaklarını bildirdi. Bundan sonrasında komünistlerle barış olmayacağını söyledi.

Duterte, ateşkesin bozulduğundan dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirterek, grubun yüzlerce siyasi tutsağın serbest bırakılması talebinin makul olmadığını ve liderlerini serbest bırakarak zaten taviz vermiş olduklarını söyledi.
 
Filipinler lideri yaptığı açıklamada "Bu akşam ateşkesi kaldıracağım. Artık ateşkes yok" dedi.
 
10 ŞUBAT'TA SONA ERECEKTİ
 
Filipinler'deki Maoist liderliğindeki isyancı grup Yeni Halk Ordusu, Ağustos ayının sonlarında başlayan ateşkes anlaşmasının 10 Şubat'ta sona ereceğini belirtmişti. 
 
Yeniden on binlerce kişinin ölümüne yol açacaklar!
 
NPA Çarşamba günü 10 Şubat'ta sona ermesi beklenen tek taraflı ateşkesin bittiğini ilan etmişti. ve on binlerce insanı öldüren gerilla savaşını sürdürme sözü vermişti. Grup ayrıca, Duterte'nin barış sürecini hala desteklediğini açıklamıştı.
 
Ancak isyancıların yine de Başkan Rodrigo Duterte hükümeti ile barış görüşmelerini destekleyeceğini belirtti. Grup, "Tecrübelerimize ve halkların deneyimine dayanarak silahlı çatışmaların temeline hitap etmek, adil ve kalıcı bir barış için temel oluşturacak şekilde maddi anlaşmalar yapılıncaya kadar, savaşırken müzakere etmek mümkün" demişti.
 
400'E YAKIN SİYASİ MAHKUM TALEBİ 
 
Hükümetin barış temsilcisi Silvestre Bello, NPA ile ateşkes sağlanması  gerektiğini vurgularken, NDF'nin sözcüsü Fidel Agcaoili ise ateşkesin hükümet  heyetine bağlı olduğunu kaydederek 400'e yakın siyasi mahkumun serbest  bırakılması talebini yinelemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.