BU KİTABA ÇOCUK, GENÇ, YAŞLI HERKES BAYILACAK

BU KİTABA ÇOCUK, GENÇ, YAŞLI HERKES BAYILACAK

Macera türünde çocuk romancılığına yeni bir soluk geldi. Ünlü spiker Burak Cilasun’un kaleme aldığı “Afacan Mete Zamanın İçinde” çocuklara Türk tarihini bir bütün olarak sevdirmeyi hedefliyor.

Ben TV'nin ana haber spikeri ve sunucu Burak Cilasun, çocuklara ithafen yazdığı “Afacan Mete Zamanın İçinde” adlı kitabını okuyucusuyla buluşturdu. Resimli oluşuyla da dikkat çeken kitabın kahramanı “Afacan Mete” amcasının çiftliğinde başladığı macerayı tarihin 4 farklı döneminde sürdürürken Türk kültür ve tarihini de yaşayarak öğreniyor. Afacan Mete, Dede Korkut ile dahi tanıştığı macerasında kültürel değerleri adeta oya gibi işliyor.

İlk kitabı olduğu için heyecanlı olduğunu dile getiren Cilasun, neden çocuklara yönelik bir kitap yazdığı sorusunu “Ağaç yaşken eğilir” atasözüyle açıklıyor. Edebiyatın her geçen gün küreselleştiği ve sinemayla desteklendiği bir süreçte çocukların yurt dışında üretilen hayali kahramanlardan etkilendiğini dile getiren Cilasun, “Ne yazık ki doğaüstü güçleri bulunan ve sık sık Amerika'yı kurtaran hayali kahramanlar, bizim çocuklarımızda hoş bir esinti bıraksa da kültürümüzden uzaklaşmalarına yol açıyor. Tarih boyunca kahramanlar yetiştirmiş bir milletin çocukları öncelikle kendi kültürlerini bilmeli. Shakespeare dendiğinde nasıl ki bilmeyen İngiliz çocuğu yoksa, Dede Korkut da Türk çocukları için öyle olmalı.” dedi.

“Fatih de Atatürk de bizim gururumuz”

Cilasun ayrıca 9-13 yaş grubu için tavsiye ettiği kitabı için “Dede Korkut, Fatih Sultan Mehmet, Ulubatlı Hasan, Barbaros Hayrettin Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk'ün aynı kitapta yer almasını çok önemsiyorum. Fatih de Atatürk de bizim gururumuz. Her birinin bizim için değeri çok büyük ve mutlaka geleceğe aktarmamız gereken değerler. Çocuklarımız ve ebeveynlerimiz bu kitapla birlikte Türk tarihinin bir bütün olduğunu görecekler.” dedi.

Öte yandan “Afacan Mete Zamanın İçinde” adlı kitabın seçkin kitapçılarda bulunabileceğini dile getiren Burak Cilasun, kısa bir süreç içinde düzenlenecek imza günlerinin ve söyleşilerin takibi için de okuyucularından kendisine ait sosyal medya hesaplarından yapacağı duyuruları takip etmelerini istedi.

“Afacan Mete Zamanın İçinde” hakkında

Afacan Mete zamanda yolculuk yaparak kitaplarda okuduğu Türk tarihini bizzat gözleriyle görüyor. Dede Korkut, Fatih Sultan Mehmet, top ustası Urban, Ulubatlı Hasan, Barbaros Hayrettin Paşa ve Mustafa Kemal Atatürk ile tanışan Mete, her gittiği tarihi devirde tarihin seyrini değiştirecek işler yapıyor. Mete son olarak Çanakkale Savaşı'nda tanıştığı Mustafa Kemal'in ve Türk tarihinin de seyrini bir saatle değiştiriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.