Bu proje Dikili'nin tarihine ışık olacak

Bu proje Dikili'nin tarihine ışık olacak

Gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal projelerle yerel yönetimler arasında ön plana çıkan Dikili Belediyesi, kent kimliğine değer katacak önemli bir projeyi daha hayata geçirdi.

Sosyal demokrat belediyeciliğin yüz akı Dikili Belediyesi, ilçenin gelişimine yön veren projeleri birer birer hayata geçirirken, gerçekleştirdiği yoğun kültürel ve sanatsal etkinlikler ile de Dikilili vatandaşların takdirini topluyor.

Yoğun Çalışmalar Sonrasında Ortaya Çıkan Eser

Kentinin doğal güzelliklerinden Atatürkçü değerlere sahip çıkan Cumhuriyetçi yapısına, her bütçeye uygun ekonomik sahil kenti özelliğinden sakin bir kent olmasına kadar tüm değerlerini anlatan yazılı bir eser yaratma hedefi ile yola çıkan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, “Dikili Yakamozları” isimli eseri ortaya çıkardı. Dikilili Eğitimci-Yazar Bekir Özgen’in koordinatörlüğünde başlatılan çalışma kapsamında kentin bağrından çıkan sanatçı ve akademisyenler ile kente gönül bağıyla bağlı olan sanatçı ve akademisyenler de bu anlamlı çalışmaya tam destek verdi. Yoğun çalışmalar sonrasında ‘Dikili Belediyesi Kültür Yayınları’ künyesi ile basımı gerçekleştirilen ve Dikili sevdalısı 51 sanatçının eserinin yer aldığı Dikili güncesinin kentin geçmişinden geleceğine ışık tutan önemli bir yapıt oldu.

Sanatsal ve Kültürel Çalışmalarımız Kesintisiz Sürecek

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Güney Taner Şen, ortaya çıkan eserin kent tarihinin ilkleri kadar, ülke tarihinin de ilkleri arasına girecek önemli bir yapıt olduğunu dile getirdi. Şen, “Bu güncenin yaratılması fikrinin ortaya çıkmasının ardından Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak gecemizi gündüze katarak bir çalışma gerçekleştirdik. Kentimizin bağrından çıkan sanatçılarımızla da el ele vererek, kısa zamanda sonuca ulaştık. Bu önemli eserin gün yüzüne çıkmasını sağlayan sanatçı dostlarımıza, akademisyenlere ve üstadımız Bekir Özgen’e gönül dolusu teşekkür ediyorum. Bu vesile ile her zaman yanımızda olan, sanatın ve sanatçının dostu yönetim anlayışını kendine ilke edinen belediye başkanımız Mustafa Tosun’a ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum. Biz kentimizi çok seviyoruz ve müdürlük olarak önümüzdeki süreçte de sanat dolu, kültürel etkinlik dolu çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğimizi ifade ediyorum” dedi.

“Kent İçin Çok Önemli Bir Eser Ortaya Çıktı”

Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Dikili Güncesi Kitabı’nın tanıtım etkinliğinde konuşan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, “Bizim görev anlayışımız da kentimizin ve kentlimizin her alanda sorunlarını çözmek öncelikli hedefimizdir. Bunu da hayata geçirirken sadece fiziki çalışmaları yapmıyoruz. Sanata ve sanatçıya değer veren, kent kimliğine artı değer katan çalışmaları da hayata geçiriyoruz. Bugün bir araya gelmemizi sağlayan bu çalışma da kentimize çok yakışacak bir eser oldu. Profesyonel anlamda resim, fotoğraf, şiir, öykü, anı ve röportajlarla zenginleşen bu güncede, ilçemizi sanatsal yönden anlatan, ilçemizin saklı kalmış güzelliklerini önümüze seren sanatçı dostlarımıza, müdürlük çalışanlarımıza ve bu önemli eserin ortaya çıkmasında büyük emekler veren Bekir Özgen hocamıza ben de gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Dikili sevdalısı sanatçıların da proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiği buluşma, Dikili Belediyesi tarafından katılımcılara günün anısına verilen hediyelerin takdimi ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.