Bu roman aşkı ve nefreti sorgulatıyor

Bu roman aşkı ve nefreti sorgulatıyor

İzmirli yazar Afife Mert aşk, nefret ve duygusallığı bir arada yansıtan ilk romanı “Çek Elini Kalbimden” ile kitapseverlerle buluştu.

Femme fatale (felakete neden olan kadın) diye nitelendirilen bir karaktere sahip olan Elif adlı bir kadının yaşadığı sıra dışı bir aşk öyküsünü kaleme aldığını belirten Afife Mert, romanın her bölümünün okuyucuya aşkı ve nefreti sorgulatan bir özellik taşıdığını söyledi.

Küçük yaşlardan beri kitap sevgisiyle büyüdüğünü ve buna bir de yazma tutkusunun eklenmesiyle Çek Elini Kalbimden'i yazmaya başladığını dile getiren Mert, “İlk satırları 2013 yılında yazmaya başladım. Belli bir kurgu elbette zihnimde vardı ama yazmaya başladıkça tamamen farklı bir kurgu ortaya çıktı. İyi bir gözlemci olduğumu düşünüyorum. Etrafımdakilerin ve arkadaşlarımın ilişkilerinden yola çıkarak hikayemi, karakterlerimi yarattım. Çek Elini Kalbimden; bolca aşk, fazlaca gülümseme, dostluk, oldukça hüzün ve çokça entrikadan oluşan, her bölümde okuyucuya aşkı ve nefreti sorgulatan bir roman” diye konuştu.
ZEKİ, GÜÇLÜ VE GÜZEL BİR KADIN...

Kitabın baş kahramanı Elif hakkında bilgi veren yazar Afife Mert, şunları söyledi: “Elif içi içine sığmayan, otuzlarına merdiven dayamış, erkeklerin hoşuna gitmeyecek kadar zeki, akıllı ve bir o kadar da güzel bir kadın. Fakat gelin görün ki aşk insanın hayatına girince tepetaklak olabiliyor. Benim femme fatale Elif’im de aşkın içine düşüyor. Femme fatale, tüm kültürlerin efsanelerinde yer almış seksi, tehlikeli ve entrikacı yani kısacası öldüren cazibe diye nitelendirilen kadınlar olarak bilinir. Bu kadınlara örnek vermek gerekirse Sümer Tanrıçası İştar, Tevrat’ta yer alan Lilith, Delilah, Salome. Hürrem Sultan’ı söyleyebiliriz.

Kitabımla ilgili çok güzel geri dönüşler alıyorum. Okuyucularım romanı çoğunlukla bir solukta sıkılmadan okuduklarını ve yarattığım karakterlerin gözlerinin önünde canlanmalarını çok sevmişler. Devamını büyük bir merakla beklediklerini söylüyorlar ve yazıyorlar”

İkinci kitabının hazırlık çalışmalarına başladığını ifade eden Mert, okurları ile tekrar buluşmak için sabırsızlandığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.