“Bu topraklar Türklerin vatanıdır”

“Bu topraklar Türklerin vatanıdır”

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, 30 Ağustos meydan muharebesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ona inanan Türk milletinin beraberce büyük bir mücadeleye ve zafere imza attığını kaydetti. Özdağ; “Meydan muharebesi sonucunda Yunanlılar ve onlara destek veren ülkelere gereken cevabı verdik. Bu cevap biz Türklerin Anadolu toprakları üzerinde kalıcılığımızı gösteren bir kilometre taşıydı. Onlara “Burası bizim vatanımız. Burada Şehitlerimiz var, camilerimiz, evliyalarımız var. Bizim buralara gelen Diyarbakır’da, Hatay’da, İstanbul’da sahabelerimiz var” dedik.

O nedenle Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını rahmetle yadediyorum. Bütün Dünya’ya haykırıyorum ki bu topraklar Türklerin vatanıdır. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Rejimin adı Cumhuriyet, sistemin, yönetim biçiminin adı demokrasidir” diye konuştu.


30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Anadolu topraklarına geldiğimiz andan itibaren batı dünyası bizi geldiğimiz topraklara geri göndermek istedi. Bin yıldır bu topraklardayız. 10 Milyona yakın Şehit verdik. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” sözü gereğince 1071’den itibaren biz bu toprakları vatanlaştırdık” dedi.
 

MUSTAFA KEMAL VE ARKADAŞLARINI RAHMETLE YADEDİYORUM
 

Türklerin büyük İmparatorluklar ve devletler kuran, yine önemli medeniyetleri inşa eden büyük ve kahraman bir millet olduğunu kaydeden Özdağ, “Daha sonra kültürümüzü medeniyetle taçlandırdık. Selçuklu, Anadolu Selçuklu, Osmanlı gibi kurduğumuz İmparatorluklar yıkıldı ama bizim devletimizin adı tekti. Adları farklı olsa da bizim devletimizin tek bir adı vardı o da; Türk devletiydi. Biri yıkılırken diğeri onun hemen yanıbaşında onun küllerinden doğdu. Daha sonraki yıllarda Anadolu topraklarından bizi bir kez daha kovmak istediler.

 

O dönemde sahneye Mustafa Kemal adında bir deha ve lider çıktı. Anadolu topraklarında yeniden bir diriliş kavgası ve kurtuluş kavgası verdik. Sakarya önlerinde ise bu diriliş, kurtuluş ve varolma kavgasını taçlandırdık. Ülkemizi işgal eden Fransız, İngiliz, Rus, Ermeni, Yunan hangi emperyalist ülke ve askeri varsa onları Anadolu topraklarından kovarak, “Burası bizim vatanımız. Bizim burada Şehitlerimiz var, camilerimiz, evliyalarımız var. Bizim buralara gelen Diyarbakır’da, Hatay’da, İstanbul’da sahabelerimiz var” dedik” diye konuştu.


TARİHİ VE MİLLİ ZAFERLERİMİZDE AYAĞA KALKMALIYIZ
 

“1920’li yıllarda Türkiye’nin tarih ve talih sarkacının yeniden yükseldiğini gördük. 30 Ağustos Cumhuriyet’e giden yolda ve devletimizin yeniden inşasında önemli bir kilometre taşıydı” diyen Özdağ açıklamasında önemli bir çağrıda da bulunarak, “Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a İstanbul’un Fethini ve Çanakkale Zaferini ukdelerine aldıkları için teşekkür ediyoruz. Kutlamalar Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşiyor. Sakarya meydan Muharebesi zaferi ve Malazgirt Zaferi de Cumhurbaşkanımızın himayesinde yapılmalıdır.

 

Sarıkamış Şehitlerini anma etkinlikleri İstanbul’un Fethi, Çanakkale Zaferi, 30 Ağustos savaşının geçtiği yer Sakarya Meydan Muharebesi ve Malazgirt Zaferinde bütün milletçe ayağa kalkmalıyız. Buraların tarihi ve Türkler açısından önemini anlatan belgeseller, filmler çekmeliyiz, kitaplar yazmalıyız.

Şiir, edebiyat ve resim yarışmaları düzenlemeliyiz. Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı bu konuda el ele vermelidir. Sadece Türkiye’ye değil bütün Türk Dünyası’na, Türklerin gönüldaşlarının, dindaşlarının ve kültürdaşlarının olduğu her yere bu beş ana unsuru anlatmalıyız” ifadelerine yer verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.