Bu yöntemle kalıcı meme büyütmek mümkün!

Bu yöntemle kalıcı meme büyütmek mümkün!

Türkiye İş Bankası İştiraki Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Erçöçen, kök hücre ile meme büyütme hakkında açıklamalarda bulundu

Kök hücre çalışması ile kadınların doğal ve kalıcı meme büyütme gerçekleştirebileceğini söyleyen Türkiye İş Bankası İştiraki Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Rıza Erçöçen, “Bugüne kadar yapılan meme büyütme ve rekonstrüksiyon operasyonlarında ya doğal olmayan silikon protezler ya da yağ dokusu greft olarak kullanılıyordu. Ancak doğal olduğu için tercih edilen yağ greftlerinin uzun vadede ancak yüzde 30’u canlı kalıyor, yüzde 70’i ise kayboluyordu. Hem kalıcı hem doğal olması ve doğallıktan da öte kişinin kendi dokusundan yaratılma amacıyla bu yöntem üzerinde çalışılmaya başlandı. 11 yıllık sonuçlar yöntemin sonuçlarının başarılı olduğunu gösterdi” dedi.

YAĞ DOKUSU KİŞİNİN KENDİ HÜCRELERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLİYOR

Kişinin kendi yağ ve kemik hücrelerinden yani vücutta mevcut olan banka dokularından yararlanılarak yapılan işlem basit gibi görünse de aslında çok kompleks olan uygulama ameliyathane koşullarında yapılıyor. Bu işlemde yağ dokusu elde etmek için hastaya liposuction yapılıyor. Kimi hastaya aynı seansta yapılan liposuction ile vücuduna kontur de veriliyor.

Hastadan alınan yağ dokusu önce kan hücrelerinden arındırılıyor ve asitliği azaltılıyor. Yıkama ve enzimatik işlemin ardından hücreler ayrışıyor ve on dakikalık santrifüj sürecinin sonunda tekrar yıkanıyor. Yaklaşık 1-saat süren bu işlemler sırasında Stromal Vasküler Fraksiyon denilen mezanşimal hücre grubu böylece ayrışıyor. Bu hücreler içlerinde öncü yağ hücreleri, öncü damar ve öncü bağ dokusu hücreleri ve özellikle inflamatuvar hücreleri içeriyor. Kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ dokusu memeye yerleştirildiğinde kalıcı sonuçlar elde ediliyor.

Geçmişte bir memeye geleneksel yöntemlerle uygulanan yağ greftlerinde yağ dokusunun tutma oranı %30-40 iken, kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ grefti uygulamalarında bu oran %70-80'e ulaşıyor.

YANIK VE YARA İZİ TEDAVİSİNDE DE UYGULANIYOR

Kişinin yağ veya kemik iliğinden alınan dokular, işlemden geçirilip ayrıştırıldıktan sonra elde edilen ve mezenşimal olarak adlandırılan kök hücreler, meme büyütmenin yanı sıra doğumsal veya sonradan olma defektlerin düzeltilmesi, yumuşak doku dolgusu, yumuşak doku onarımı, kronik yara tedavisi, osteoartrit tedavisi, eklem hasarlarını giderilmesi ve eklem fonksiyonlarının artırılmasında da kullanılabiliyor. Geniş yanık nedbeleri-izleri olan hastalarda izlerin azaltılması ve ilerleyici kontraktür gibi deformitelerin giderilmesi amacıyla yanık sahalarına yapılan uygulamalar olup, yara izlerinin olgunlaşması ve giderilmesinde kayda değer sonuçlar elde edilmiştir.

KANSER SONRASI CERRAHİDE TERCİH EDİLİYOR

Günümüzde meme kanserinin cerrahi tedavisinde meme başı koruyucu cerrahi yapılabilmesi sayesinde sadece memenin hacim kayıplarının giderilmesi kadın hastalar için yeterli oluyor. Birçok hastanın protez kullanmak istemediği düşünüldüğünde adipozit kökenli kök hücre çalışması sayesinde kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ dokusu nakli, kaybedilen dokunun büyük oranda tekrar kazanılmasını sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.