Buca Belediyesi, Kars’a kitap köprüsü kurdu

Buca Belediyesi, Kars’a kitap köprüsü kurdu

Buca Belediyesi, İzmir’den Kars’a kitaplar aracılığıyla gönül köprüsü kurdu.

Buca Belediyesi'nin Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi çalışanları ve kursiyerleri, Kars’ın Yukarıgüney İlkokulu öğretmenlerinin okul kütüphanelerindeki kitap eksiği için sosyal medyadan yaptıkları çağrıya karşılık vererek onlarca çocuğun yüzünü güldürdü.

Eğitimin önündeki engelleri kaldırmak için çalışan Buca Belediyesi, Kars’ın Kağızman ilçesinin Yukarıgüney köyündeki ilkokul öğrencilerinin kitap ihtiyacına duyarsız kalmadı. İlkokul öğretmenlerinin sosyal medya üzerinden okullarının kütüphanesi için kitap ihtiyaçları olduğunu duyurması üzerine harekete geçen Buca Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi, yapılan çağrıyı yanıtsız bırakmadı. Buca’dan Kars’a bir köprü kurmak isteyen belediye çalışanları ve kursiyerler, kısa sürede bini aşkın hikâye, ders ve test kitabını Yukarıgüney İlkokulu’na ulaştırdı.

kitap-bagislari-1-ek.jpg

MİNİK ÖĞRENCİLER MUTLU OLDU

Kitapları teslim alan öğrenciler ise büyük bir mutluluk yaşadı. Heyecanları gözlerinden okunan öğrenciler, “Buca Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

gi0a3720-ek.jpg

KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, kitap bağış kampanyasına büyük önem verirken Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde başlayan kampanyanın süreceği, toplanan kitapların da belirli dönemlerde ihtiyacı olan okul kütüphanelerine gönderileceği ifade edildi.

kitap-bagislari-2-ek.jpgkitap-bagislari-3-ek.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.