Buca Belediyesi’nden korona raporu!

Buca Belediyesi’nden korona raporu!

Buca Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de görülmesinin birinci yılında, kent genelinde yürütülen mücadelenin raporunu açıkladı. 

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden itibaren Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın da aktif olarak saha çalışmalarına katıldığı, mücadele çalışmalarının bir yıllık sürecinde; temizlikten eğitime, sosyal yardımdan esnafa kadar her alanda Covid-19’a karşı mücadele başlatıldı. 

gi0a3691-ok.jpg

BUCA’YA DEZENFEKTE ÇEMBERİ  

Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü onaylı ilaçlarla kent genelinde dezenfekte çalışması başlatıldı. Ekipler gece gündüz demeden Buca’nın 47 mahallesindeki toplam 3 bin 518 sokak, 53 caddeyi, 3’er kez dezenfekte etti.  Saha ekipleri, 6 bin 649 bina, 225 okul, 157 cami, 292 park, 2 bin 649 araç, 67 kamu kurumu, 43 hastane, bin 429 işyeri, 425 eczane,  66 Buca Belediye binası ve hizmet binaları, 65 ilçe içi ulaşım minibüsü olmak üzere toplam 12 bin 67 nokta teker teker dezenfekte edildi. 

1 MİLYON 832 BİN ADET MASKE, 24 BİN DEZENFEKTAN 

Dezenfekte çalışmalarının yanı sıra kent genelinde maske, mesafe ve temizlik çalışmalarının sağlanması için çalışmalar yürüten Buca Belediyesi,  vatandaşlara, pazar yerleri, kamu kurumları, iş yerleri,  okullar, eczane ve ibadethane gibi yerlerde 1 milyon 832 bin 600 adet maske, 832 bin eldiven, 24 bin 672 adet dezenfektan, 5 bin 697 dezenfekte dispanseri, 2 bin 384 kolonya, 16 bin 647 adet siperlik, 55 tulum, 75 bin adet seccade, 62 ateş ölçer dağıtımı gerçekleştirildi. Vatandaşlara yapılan dağıtımların yanı sıra okul ve hastaneler başta olmak üzere 15 bin litre çamaşır suyu, 50 bin litre köpüklü el sabunu ve 25 bin litre yüzey temizleyici dağıtıldı.  

YIL BOYU ARALIKSIZ DENETİM 

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan koronavirüs tedbirlerinin uygulanması için Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent genelinde denetimlerine aralıksız devam etti. Zabıta ekipleri, Buca’nın semt pazarları başta olmak üzere faaliyet gösteren işletmelerde maske, mesafe ve temizlik denetimleri gerçekleştirdi. 

imgl7619.jpg

BUCA’NIN TARLALARINDAN SOFRALARA 

Pandemi döneminde kentin gıda güvenliğini sağlamak için tarımsal kalkınma hamlesi başlatıldı. Buca Belediyesi’nin tüm kırsal arazileri tarıma açılırken tarlalarda toplam 18 tonluk domates, biber ve patlıcan üretimi gerçekleştirildi.  Üretilen ürünler, koronavirüs sürecinde bin ailenin mutfağına destek oldu. 

34 BİN 150 AİLEYE ERZAK

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşların yanında olabilmek için Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından, 28 bin 750 aileye gıda erzak paketi, 5 bin 400 aileye temizlik erzak paketi olmak üzere toplam 34 bin 150 aileye erzak desteği sağlandı. Erzak yardımlarının yanı sıra ihtiyaç sahibi bin öğrenciye ise okul çantası ve kırtasiye paketleri verildi.  

ESNAFA CAN SUYU 

Buca Belediyesi, pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafa destek oldu. İlçedeki 459 kadın ve erkek kuaförü dezenfekte edilirken, temizlik ve erzak paketleri verildi. Kuaför esnafının yanı sıra kontrollü normalleşme dönemiyle birlikte kepenk açan 400’ün üzerinde kahveci esnafına 300 TL değerinde temizlik ve gıda erzakı ile 500 TL tutarında nakdi yardım yapıldı. 

SANATÇILARA DESTEK 

Tedbirler nedeniyle eğlence mekânları ve sanat merkezlerinin faaliyetlerine ara verilmesi üzerine zor dönemden geçen mahalli sanatçılara destek sağlandı. Yıl boyunca belediye tarafından çevrim içi olarak 34 etkinlik gerçekleştirilirken, toplam 109 sanatçıya kucak açıldı.  Bucalılar da evlerine konuk olan sanatçıların performanslarıyla koronavirüs salgını sürecinde moral buldu.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ 

Pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanlığı kararıyla uzaktan eğitime geçen öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği yaratmak için, Buca Dijital Dershane projesini hayata geçirdi. İlköğretim,  ortaöğretim ve lise çağındaki öğrencilerin tüm ders anlatımlarını dijital ortama taşıyan proje, öğrencilerin hem okul eğitimlerine hem de sınav süreçlerine katkı sağladı. Öğrencilere, konu anlatımından soru çözümüne, deneme sınavından psikolojik ve diyetisyen desteğine kadar tüm imkanları sunan Dijital Dershane’den pandemi boyunca 2 bin 526 öğrenci ücretsiz eğitim aldı. 75 öğrencinin uzaktan eğitim sürecinde eğitimine katkı sağlayabilmek için tablet bilgisayar dağıtıldı. 

imgl8239.jpg

BUCALININ EN YAKININDA  

Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nin pandemi döneminin başında hizmete açtığı psikososyal destek hattı, bir yıl boyunca 226 Bucalıya destek sağladı. Merkezin danışmanları koronavirüs sürecinde hemşehrilerin kaygılarını ortadan kaldırdı.   Sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başladığı ilk yasaklar başta olmak üzere ihtiyaç sahibi bin 621 vatandaşın hastane kamu kurumu, banka, eğitim kurumu, ulaşım hizmeti sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.