Buca Vefa Sosyal Destek Grubu zamanı

Buca Vefa Sosyal Destek Grubu zamanı

Buca'da, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları Buca Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan “Buca Vefa Destek Grubu" tarafından karşılanıyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı gerekli tedbirlerin alındığı Buca'da, vatandaşların alınan tedbirlerden olumsuz etkilenmemesi için de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Buca Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi sonrası alınan tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla “Buca Vefa Sosyal Destek Grubu”nu kurdu. Buca Kaymakamı Faik Arıcan'ın himayesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan birçok vatandaşın ihtiyaçları evlerinden çıkmadan karşılanıyor.

Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayan vatandaşlar için çalışmalar başlatan grup,  ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek ihtiyaçlarını belirleyip, kendilerine yardımda bulunuyor. 65 yaş üzeri vatandaşların, engellilerin ve kronik rahatsızlığı bulunan hastaların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Buca Vefa Sosyal Destek Grubu, 112 ,155 ,156' numaralı telefonlara gelen çağrılar sonucunda, evlerinden çıkmayan vatandaşların tüm isteklerine cevap veren ekipler, evlere gıda kolisi, yemek, ilaç alımı ve diğer tüm istekleri yerine getiriyor.

Buca Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Müftülüğü ve Kızılay ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görevlilerinden oluşan ekipler, Buca'nın 47 mahallesinde talepleri en kısa sürede değerlendirerek vatandaşların yardımına koşuyor.

BİRLİKTE YENECEĞİZ

Vefa Destek Grubu'nun çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Buca kaymakamı Faik Arıcan" İçişleri Bakanlığımız tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge doğrultusunda ülke genelinde olduğu gibi Buca İlçemizde de ilgili kamu kurumlarımızın iştirakiyle Vefa Sosyal Destek Grubu’muzu oluşturduk. 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı, koronavirüsün tehlikelerinden korumak veya kendileri açısından yıkıcı sonuçlara sebep olabilecek etkileri sınırlandırmak amacıyla bizlere ulaşan her talebi imkanlar dahilinde karşılamaya gayret gösteriyoruz." dedi. Vatandaşların zorunlu olmadıkça evden çıkmaması gerektiğini vurgulayan Arıcan "Bu virüsün önüne geçilmesi amacıyla yapılan çalışmalar kısa sürede neticelenir ve hep birlikte normal yaşama bir an önce döneriz. Bucalı hemşehrilerimden ricam, lütfen tüm uyarıları dikkate alsın. Birlik ve beraberlik içerisinde bu günleri atlatacağımıza yürekten inanıyorum ” değerlendirmesinde bulundu.

Kaymakam Faik Arıcan, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın 112, 155 ve 156 numaralı hatlardan kendilerine ulaşabileceklerini yineledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.