Bucalı esnaf eski başkanını unutmadı…

Bucalı esnaf eski başkanını unutmadı…

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 3 yıl önce hayatını kaybeden başkanları Muharrem Okutucu anısına lokma döktürdü.

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası önünde lokma döktüren oda yöneticilerini odanın uzun yıllar başkanlığını da yapan Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu ile merhum başkanın oğlu Hakan Okutucu yalnız bırakmadı.

Muharrem Okutucu’nun uzun yıllar çeşitli kademelerde Bucalı esnaf sanatkarlara önemli hizmetler verdiğini hatırlatan Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan,  ’Merhum başkanımız Okutucu’nun ardında bıraktığı değerli mirası korumak ve hizmet çıtasını daha da yukarıya çıkarmak için özveri ile çalışıyoruz. Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası geçmişten bugüne kadar  esnaf teşkilatı içinde farklı bir konuma sahip durumdadır. Değerli Onursal Başkanımız Mehmet Ali Susam’ın çizdiği vizyon ile her zaman esnaf teşkilatında lider olan odamız, Muharrem Okutucu’nun hizmetleriyle de bu çizgiyi sürdürmüştür.  Bizler de aynı ekolün temsilcilerinden olan değerli Birlik Başkanımız Zekeriya Mutlu’nun da desteğini her zaman arkamızda hissederek çalışmalarımızı sürdürmekte, Bucalı esnaf sanatkarlara layık olmaya gayret göstermekteyiz. Merhum başkanımız Okutucu’yu da kalbimizde yaşatıyor,  projelerini ve düşüncelerini geliştirerek sürdürüyoruz’ şeklinde konuştu.

Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın örnek bir etkinlik yaptığını belirten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da, ‘Esnaf sanatkarlar vefakar  ve kadirşinas bir camiadır. Buca Esnaf Odası’nın yöneticileri esnaf sanatkarların bu güzel yönlerini ortaya çıkaran bir etkinlik yaptılar. Bu makamlar geçicidir, önemli olan görev süresinden sonra insanlar için iyi bir insandı, önemli işler yaptı dedirtebilmektir. Muharrem Okutucu bunu başarmış bir başkanımızdır. Oda başkanımız Turan Yazgan’ı ve yöneticilerini de kadirşinas yaklaşımlarından dolayı kutluyorum’ diye konuştu.

Muharrem Okutucu’yu özlem, saygı ve sevgiyle andıklarını dile getiren EGEV Başkanı Mehmet Ali Susam ise  ‘‘Beraber uzun yıllar esnaf teşkilatına hizmet ettik. Son nefesine kadar dostluğumuz devam etti. Her ölüm erken ölümdür, esnaf teşkilatına biraz daha fazla hizmet verebilmesini dilerdik. Ancak başkanımızın yerini devir alan arkadaşlarımız da en iyi şekilde   Buca esnafına hizmet veriyor.  Muharrem Okutucu’yu şükranla anıyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.