Buca’nın en donanımlı spor kompleksinin inşaatı hızla ilerliyor

Buca’nın en donanımlı spor kompleksinin inşaatı hızla ilerliyor

Spora ve sporcuya önemli destekler veren Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın en önemli projelerinden olan spor kompleksi Sporium'da çalışmalar hızla devam ediyor.

MEDYA EGE - Buca Belediyesi, Yıldız Mahallesi’nde hizmet verecek Sporium Spor Kompleksi çalışmalarına hızla devam ediyor.

Belediyenin sosyal medya hesabından paylaşılan bir video ile, spor kompleksinin çalışmalarının hızlandığı duyuruldu. Video paylaşımında "Yıldız Mahallesi'nde hizmete geçireceğimiz Buca’mızın en donanım spor kompeksi olacak ‘Sporium’ çalışmalarına hızla devam ediyoruz" notu düşüldü.

1686557266-001.jpg

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç Sporium'un açılış töreninde yaptığı konuşmada, spor kompleksinde Bucalı Olimpiyat Şampiyonu Ferhat Arıcan’ın izinden giden çocuklar yetiştirmeyi hedeflediklerini söylemiş "Tek derdimiz sizlere daha iyi hizmet sunabilmek. Buca’nın bir yüzme havuzu var. 1700 vatandaşımız kompleksten yararlanıyor ancak o kadar çok talep var ki birçoğunu reddetmek zorunda kalıyorduk. Biz de ‘yeni bir havuz yapalım’ dedik ve bu proje ortaya çıktı. Buca’nın en donanımlı komplekslerinden birisi. İçinde yüzme havuzundan tutun da birçok spor olanaklarının bulunduğu ciddi bir kompleks olacak. Ekim sonu gibi açılışını yaparız" demişti.

1686815345-001.jpg

SPORIUM’DA NELER VAR?

Yıldız Mahallesi’nde 1718 metrekare oturma alanı ile toplamda 3702 metrekare inşaat alanına sahip olacak Sporium Spor Kompleksi, Buca’nın önemli bir cazibe noktası olacak.

sporium-2-001.webp

Üç katlı inşa edilecek spor kompleksinin zemin katında, yönetim birimleri, giriş ve bekleme alanı, yarı olimpik yüzme havuzu, izleme tribünleri, hazırlık mahalleri ve atlama platformları yer alacak. Tesisin birinci katında 525 metrekareye yayılmış bir sergi alanı Bucalıları karşılayacak. Bu alan tüm bina ile iletişimini sürdüren, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir fuaye alanı olarak da kullanılabilecek.

1686557300-001.jpg

Üst katta ise birçok aktivite için özel olarak tasarlanmış hobi atölyeleri, spor atölyeleri ve çeşitli kurslar için ayrılmış bölümler bulunacak. Bu katta basketbol, voleybol ve tenis sahası olarak ayrılmış 575 metrekarelik bir açık alan da bulunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.