Bülbül Dağı’na  Dikilen Fidanlar Boy Vermeye Başladı

Bülbül Dağı’na Dikilen Fidanlar Boy Vermeye Başladı

Meryemana Evi’nin de bulunduğu Bülbül Dağı’nda çıkan orman yangını şiddetli rüzgârın etkisiyle büyümüş ve 350 hektar orman alanı yanarken Meryemana Evi ve ziyaretçiler orman yangın ekiplerinin insanüstü çabalarıyla son anda kurtarılmıştı.

Aynı yıl içerisinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ağaçlandırılan sahaya kızılçam, fıstıkçamı, akasya, mantar meşesi, dişbudak gibi türlerde toplam 300 bin adet fidan dikildi. Dikilen fidanlar 10 yılda ancak bir insan boyuna ulaşabildi.

Yanan bir alanın faunası ve bitki örtüsüyle tam bir orman halini almasının ancak 30 yılı bulacağını söyleyen İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal vatandaşları ormanlar konusunda özellikle yaz aylarında çok daha duyarlı ve dikkatli olmaya çağırdı. Yangın ekiplerinin ve koruma araçlarının 7/24 bölgede devriye gezdiklerini belirten Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal bölgeye yangınlarda helikopterlerin su ikmali yapabilmesi için 2 adet yangın havuzu da yaptıklarını söyledi. 20 Ağustos 2006 Tarihindeki yangında yanan yangın gözetleme kulesinin yerine daha yüksek daha modern bir yangın gözetleme kulesinin de yapılarak hizmete sokulduğunu belirtti.Meryemana ’da olduğu gibi, yanan ormanların yılı içerisinde tekrar ağaçlandırıldığını bir karış yanan alanın bile  başka bir amaç için kullanılmayacağını sözlerine ekledi.

egehaberleri-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.