Buldan: Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz

Buldan: Cumhurbaşkanı adayımızla seçime gireceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimlere kendi cumhurbaşkanı adaylarıyla gireceklerini tekrarladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis'teki grup toplantısında gelecek seçimlere ve ittifaka dair açıklamalarda bulundu.

HDP lideri, 'karanlığın sona ermesine ve bu ülkenin aydınlığa çıkmasına' az kaldığını belirterek 'AK Parti ve MHP'nin, kapatma dava ile hazine yardımı gaspıyla seçim sürecinde belirsizlik, karamsar ve umutsuzluk havası yaratabilmek için çırpınıp durduğunu' savundu.

1494985.jpg

"Öyle talimatlarını verdiğiniz kapatma davasına umut bağlamayın, HDP’siz bir seçim hayaline asla ve asla kapılmayın" diyen Buldan, seçimlerin sürükleyici gücü ve esas belirleyenin HDP ile Emek ve Özgürlük İttifakı olacağını kaydetti.

Buldan, iktidarın '7 Haziran sendromu' bulunduğunu belirterek, seçimlerin ikinci tura kalacağını, 'hazirandan kaçamayacaklarını' vurguladı.

HDP eş başkanı, cumhurbaşkanı adaylarına dair "Cumhurbaşkanı adayımızı yakın zamanda halklarımıza müjdeleyeceğiz. Kadınların, halklarımızın, Türkiye halklarının tüm renklerini, kimliklerini, inançlarını, kültürünü, ortak iradesini, emeğini ve özgürlüğünü temsil eden bir Cumhurbaşkanı adayımız ile seçimlere gireceğimizin altını bir kez daha kalın harflerle çizmek istiyorum. Uğruna ağır bedeller ödediğimiz demokrasi mücadelemizin tabii ki kendi Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Mücadelede varız, direnişte, siyasette, yarışta varız. Cumhurbaşkanlığında da varız. Ülkeyi yönetme iddiasında da biz varız. Mücadelemizden ve halkımızdan aldığımız güçle yine dönemin kapılarını bir açacağız” cümlelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.