Bülent Ecevit Partisi (BEP) Kuruldu 

Bülent Ecevit Partisi (BEP) Kuruldu 

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP), yoluna Barış ve Eşitlik Partisi (BEP) olarak devam etme kararı aldığı bildirildi.

Mehmet Özdoğru- İzmir'de parti kurma çalışmaları nedeniyle bulunan Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Yargıtay'dan izin almalarına rağmen, Demokratik Sol Parti'nin isim itirazı üzerine parti ismini Barış ve Eşitlik Partisi (BEP) olarak değiştirdiklerini ancak kendilerinin bu isme Bülent Ecevit Partisi diyeceklerini açıkladı.

Demokratik Sol Halk Partisi Genel Başkanı Hüseyin Alpay, örgüt kurma çalışmaları nedeniyle geldiği İzmir'de, basın mensupları ile biraraya geldi. Yıllar önce merhum Rahşan Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin önce amblem sonra da isim sorunu yaşadığını söyleyen Alpay, partinin yoluna zeytin dalı ve iki kumru ile oluşturulmuş amblem ile Barış ve Eşitlik Partisi (BEP) ile devam edeceğini açıkladı.

Partilerinin ana ekseninin Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinin ve Bülent Ecevit'in demokratik sol ilkelerinin, Türk siyasi hayatında yeniden işlerliğini kazanmasını sağlamak olduğunu belirten Hüseyin Alpay, partinin geniş halk kitleleri ve emekçi sınıflarla buluşmasını istediklerini söyledi..

Bizzat DSP tarafından unutturulan Bülent Ecevit'in ve demorkatik sol ilkelerin partileri aracılığıyla yeniden hayata geçmesini arzu ettiklerini söyleyen Alpay, Rahşan Ecevit hayatını kaybetmeden önce DSP'nin ismini ve amblemini Türk Patent Enstitüsü'nden tescillediklerini belirtti. Bülent Ecevit'in yegane partisinin Barış ve Eşitlik Partisi olduğunu iddia eden Genel Başkan, Ecevitsizleştirilen bir partiden bu partinin çıktığını söyledi.

Genel Başkan Alpay, DSP'den gelen itiraz nedeniyle parti kurma çalışmasını uzatmamak adına gerek ambleminde gerek isminde değişiklikler yaptıklarını açıkladığı toplantıda "Itirazlar olmasaydı 37 ilde şu an Demokratik Sol Halk Partisi tabelalarının asılı olacaktı. Tüm engellemelere rağmen parti kurma çalışmalarından vazgeçmeyeceğiz ve 37 ile tabelalarımızı örgütlerimizle asacağız."dedi.

İsimler, şahıslar ve amblemler üzerinden değil ilkeler üzerinden siyaset yaptıklarını dile getiren Alpay, siyasette yollarına Barış ve Eşitlik Partisi olarak devam edeceklerini belirttiği açıklamasında , ''Bülent Ecevit - Rahşan Ecevit ve demokratik sol ilkeleri adımızdan amblemlerimizden çıkarabilirle ancak biz onların korkulu rüyası olmayı sürdürürüz. "

BAŞKANKAR  SULTASINA SON

Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan Hüseyin Alpay 10 Aralık 2019 tarihindeki Demokratik Sol Parti'nin kurultayında genel başkan adayıydı. Kongrede anti demokratik uygulamalar yaşadığını ileri süren Alpay, partililer ile yeni parti kurma çalışmalarına başladıklarını ifade etti. Ekim ayı kongresinde tüzük değişikliği de yaparak bir genel başkanın en fazla iki dönem başkanlık yapmasına izin vereceklerini ifade eden Alpay, başkanlar sultasına partilerinde son vereceklerini belirtti.

Toplantının sonuda genel başkan Hüseyin Alpay, İzmir İl Başkanı Yasemin Delen'i tanıttı ve parti rozeti taktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum