Bülent Tercan, Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret etti!

Bülent Tercan, Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret etti!

Adalet ve Kalkınma Partisi İl başkanı Kerem Ali Sürekli’yi ziyaret eden Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, İzmir’in turizm sorunlarının çözümü için destek istedi.

İzmir’in turizm sektöründe zengin potansiyele rağmen büyük eksiklikler yaşadığına dikkat çeken Tercan, ‘İzmir’in tüm potansiyeli ve değerlerine rağmen sektörden yeterince pay alamaması, gelir sağlayamaması kabul edilecek bir durum değildir. Bu durum da öncelikle yerel yönetimlerin eksikliği olarak nitelendirilebilir.’ dedi.

İzmir UNESCO listesinde

Bülent Tercan, ‘İzmir’in değerleri Yunanistan, İtalya, İspanya gibi bir ülkede olsa çok daha iyi değerlendirilebilirdi. İzmir, harika denize, güneşe, kuma sahip. İnanç ve kültür turizmini şahlandıracak tarih dokusu ile, sağlık turizminin gözdesi termal kaynakları ile çok farklı bir şehir. Bergama ve Selçuk-Efes ile UNESCO dünya listesine girmiş iki ilçeye sahip. Claros Kehanet Merkezi de cabası.

İzmir’in günlük yaşamı da turizm değerleri ile dolu. Lifestyle’ı, Ege Mutfağı, Kordonboyu, modern iç ve dış hatları ile direk uçuşları, imbatı, fuarı, Kadifekale’si, pasaport iskelesi ve eski liman, asansör günlük yaşamımızda yer alan gerektiği gibi fark edilmeyen değerler.’ Diye konuştu.

Bahane aranmasın

Yerel yönetimlerin yirmi yılda kenti turizm alanında gerilettiğini de savunan Tercan, ‘Yirmi yıl önce İzmir ülkenin turizm pastasından yüzde 10 oranında pay alırken bu oran günümüzde yüzde 4’lere kadar geriledi. Yerel yönetimler turizme gereken ilgiyi göstermedi, geliştirmek bir yana turizm sürekli kan kaybetti. Oysa izmir’in kalkınma ve vites yükseltme için ne Ankara’ya, ne dış kredilere ne de bir başka benzer desteğe ihtiyacı yok. Sorun, eldeki imkanların, değerlerin iyi kullanılamaması.’ Dedi.

Ak Parti’nin çalışmaları

Turizmde yapılabilecek hala çok işlerin bulunduğunu ifade eden Tercan sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Biz İzmirliyiz, İzmir için çalışıyoruz. Şu an turizmde geride kaldık ancak belediyelerin, STK ve meslek örgütlerinin el birliği ile sıkıntılar giderilebililir. Bu noktada Ak Parti turizm sektörüne önemli katkılar vermiştir. Çeşme marinası uluslararası dış hatlar terminali, İzmir’den onlarca dış hat uçuşları gibi çalışmalarda Ak Parti’nin imzası var. İktidar partisinin il başkanlığı olarak Ak Parti teşkilatlarından turizm alanında da yapılacak çalışmalara destek vermesini ve yol göstermesini bekliyoruz’ diye konuştu.

Tercan’ın örnek bir turizm gönüllüsü olduğunu vurgulayan Ak Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalarda turizme ayrı bir başlık açacaklarını söyledi. Turizm raporu için Tercan’a teşekkür eden Sürekli, ‘Çeşme’de uzun dönem meclis üyeliğimizi de yapan Bülent Tercan, uzun yıllardır turizm sektörünün içinde. Sorunları ve çareleri iyi biliyor. Ak Parti İzmir’in yararına olan her çalışmada olduğu gibi, turizmde yaşanan sıkıntıların giderilmesine de gereken katkıyı verecektir. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.