BÜLENT TEZCAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN NE GETİRECEĞİNİ ANLATTI

BÜLENT TEZCAN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN NE GETİRECEĞİNİ ANLATTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Anayasa Değişikliği Teklifi Ne Getiriyor?” konulu söyleşide Çiğli halkıyla buluştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen ve CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı “Anayasa Değişikliği Teklifi Ne Getiriyor?”  konulu söyleşide Çiğli halkıyla buluştu.

Çiğli Belediyesi konferans salonunda düzenlenen söyleşiye CHP İl Başkanı Asman Ali Güven, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mercan, CHP İl ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, 94 yıllık cumhuriyete herkesin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Halkımız demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkacaktır” dedi.

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan Prof. Dr. Özkan Yıldız, bugün gelinen noktada yeni bir siyasetin içine sürüklenildiğini belirterek, “Ülkemizde kutuplaşmalar güvensizlik artmış durumda.  Tek adamlık hayranlığı var. Geçmişe özlemlerini açık bir şekilde dillendiriyorlar.  Demokrasinin pekişmesi ve bağımsız yargı için hepimiz sandığa gitmeliyiz” dedi.

Demokrasiyi güçlendirmek görevimiz

Anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, cumhurbaşkanının kesinlikle tarafsız olması gerektiğini belirterek,  şöyle konuştu; “Teklifte rejimin adı cumhuriyet ama cumhuriyet adı altında tek adam rejimine benzer bir rejim yaratılıyor ve biz bunu istemiyoruz. Bizim iyi kötü aksak topal giden bir demokrasimiz var. Bu demokrasimizi daha da güçlendirmemiz gerekiyor ama paket bununla ilgili değil. Bizi daha da kötüye götürüyor. Daha geri bir rejime taşınmak isteniyoruz.  Tüm yetkiler bir kişiye geçecek, yürütme yani hükümet etme bir kişinin eline verilecek. Başbakanlık ve bakanlar kurulu kalkacak. Bir kişi bakanlar kurulu, başbakan ve hükümet olacak. Denetleme mekanizması olan meclis ve yargıya da kelepçeler vurulmuş olacak.”

Söyleşinin sonunda Başkan Hasan Arslan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız’a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.