Burak İnce'ye veda töreni düzenlendi!

Burak İnce'ye veda töreni düzenlendi!

Altınordu Futbol Kulübü, salı günü akşam saatlerinde Bundesliga ekiplerinden Armina Bielefeld’e transfer olduğunu açıkladığı yıldız oyuncusu Burak İnce için Torbalı Metin Oktay Yerleşkesinde veda töreni gerçekleştirdi.

Altınordu Futbol Akademisi’nde futbol oynadığı Serpil Hamdi Tüzün Sahası’nda düzenlenen etkinliğe Başkan Seyit Mehmet Özkan, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’nun yanı sıra Altınordu Futbol Akademisi öğrencileri ve antrenörleri katıldı.

BURAK İNCE: HAYALİNİ KURDUĞUM LİGDE OYNAYACAĞIM

Altınordu Öz Kaynak Sistemi’nden yetişen ve sonrasında Altınordu A Takımı’na yükselen 17 yaşındaki genç oyuncu, veda töreninde çok büyük bir heyecan yaşadığını ifade etti. Bundesliga’da oynamayı her zaman hayal ettiğini dile getiren Burak İnce, “Küçük yaştan beri hedefim her zaman çok yüksekti. Altınordu Futbol Akademisi’ne geldiğim günden beri bana her zaman inanan başta Başkanımız Seyit Mehmet Özkan olmak üzere Altınordu Futbol Akademisi’ndeki antrenörlerime çok teşekkür ederim. Çok çalışarak onların bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Sözleşme imzaladığım Arminia Bielefeld Kulübü de bana çok güveniyor. Orada başarılı olmak istiyorum” dedi.

Arminia Bielefeld’de her hangi bir sıkıntı yaşayacağını düşünmediğini dile getiren genç oyuncu, “Yeni takımımda ve oyun sistemlerinde her hangi bir sıkıntı yaşamam. Çünkü Altınordu’da çok modern futbol oynuyor. Burada bize küçüklüğümüzden beri her türlü oyun sistemini öğrettiler.” diye konuştu.

dsc-0222.jpg

HER MEVİKEDE OYNARIM

A Takım Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’nun da kendisine güvendiğini ve forma verdiğini dile getiren genç yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben ilk kez A takıma çıkmıştım. Erzurum kampında duran topun başına takımdaki ağabeylerim geçtiği anda bile hocamız benim kullanmamı istedi. Hocam bana çok güvendi ve ilk maçımda da gol atmıştım. O an benim için unutulmazdı. Ben her mevkiide oynarım ama 6 ya da 8 numarada oynamayı tercih ederim.”

BARCELONA HAYALİM VAR

Bir basın mensubunun bundan sonraki hedefin ne sorusuna Burak İnce, “Benim Barcelona hayalim var. Küçüklüğümden beri Barcelona'yı izliyorum ve Lionel Messi hayranıyım. Oyun stilime benzediği için Hakim Ziyech ve Riyad Mahrez'i izliyorum. Genellikle orta saha ve kanat oyuncularını takip ediyorum” cevabını verdi.

Burak İnce, tribünde bulunan genç futbolculara da şu tavsiyelerde bulundu: “Çok çalışsınlar, özel çalışma yapsınlar ve hedeflerini yüksek tutsunlar. Ayakta kalabilmek için güçlü olmak gerekiyor”

Burak İnce, A Milli Takım hedefinin sorulması üzerine de “Şu anda Ümit Milli Takım’da forma giyiyorum. Tabi ki her futbolcu gibi A Milli Takım’a gitmeyi çok istiyorum. Ama daha zamanım olduğunu düşünüyorum. Vakti geldiğinde de A Milli Takım forması giymek hedefim” cevabını verdi.

SEYİT MEHMET ÖZKAN: BURAK İNCE’Yİ GÖRÜNCE GÖZLERİM FAL TAŞI GİBİ AÇILDI

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Burak İnce’yi Altınordu’ya kazandırdıkları günü anlatırken şu ifadeleri kullandı: "Burak'ı ilk gördüm, gözlerim fal taşı gibi açıldı. Taylan Antalyalı'yı da gördüğümde aynı şeyi hissettim. Burak için bu oyuncu farklı bir çocuk dedim. Ben öğrendim ki Burak'ı herkes biliyormuş. Burak için çaktırmadan bir turnuva organize ettim. Burak'ı turnuvanın en iyi oyuncusu seçtim. 'Keşke sen Altınordu'ya gelsen' dedim. O da küçüktü, herkesin içinde bana söz verdi. Burak'ın karşılığında Manisaspor'a iki A Takım oyuncusu verdik. Biri Mertan, diğeri Ozan Sol'du. Burak'ı alırken çok değerli iki oyuncumuzu verdik. Manisaspor o oyuncularla şampiyon oldu. Burak İnce’yi alırken helal bir transfer yaptık, Manisaspor'a da hakkını verdik. Burası pahalı bir proje. Biz en çok hak eden çocukları buraya alıyoruz."

dsc-0279.jpg

BURADAKİ HER ÇOCUĞUN HEDEFİ…

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Altınordu Futbol Akademisi’ndeki her çocuğun hedefinin Avrupa’nın en büyük 5 liginde oynamak olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz buraya aldığımız her oyuncuyu Avrupa’nın en büyük 5 liginde oynamayabilecek kapasitede yetiştiriyoruz”

Burak İnce’yi gördüğü anda onun sıra dışı bir futbolcu olacağını gördüğünü kaydeden Başkan Özkan, “Burak 6 yıldır bizimle beraber onun zaten sıra dışı bir futbolcu olacağı belliydi. Genç milli takımlarda özellikle Avrupa'da güzel maçlar çıkardı. Hüseyin hocamız ona A takımda yer verdi. Skora etki eden yabancı oyuncuların fazla olması nedeniyle 1'inci Lig çatırtılı bir lig oldu. Burak o ligde ayakta kaldı. Burak İnce 20 Ocak'ta 18 yaşını bitirecek. Çaylaklık kısmının bir bölümün Almanya'da geçirecek ve kalfalığa terfi edecek.” diye konuştu.

BURAK BAŞARILI OLACAK İNANIYORUM

Altınordu’dan yetişen Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü gibi Burak İnce’nin de Avrupa’da hem Altınordu’yu hem de Türk futbolunu en iyi şekilde temsil edeceğini ifade eden Başkan Seyit Mehmet Özkan, “Ben Burak'a çok inanıyorum. Verdiğimiz kulüp de Burak'ın değerini biliyor. Burak buradakinden daha fazla gelişecek. Bu transfer Burak için çok iyi olacak. Bir yanım üzgün. Burak'ı daha ileri yaşlarda da gönderebilirdim. Ancak Burak için zamanı gelmişti. Burak Almanya'da daha iyi bir eğitimle, daha iyi bir futbol kültürüyle kendini geliştirecek. Burak'ı 37-38 yaşına kadar sakatlıksız bir futbol yaşam diliyorum” dedi.

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Burak İnce’nin Arminia Bielefeld’e transfer olmadan önce İtalyan bir ekibin transfer listesinde yer aldığını da itiraf ederek, "Burak İtalya'ya doğru gidiyordu. Ama kulübün sportif direktörü değişince transfer olmadı. İyi ki Almanya oldu. Bizim her yıl 2 milyon Euro eksiğimiz var. Her yıl 2 milyon Euroluk transfer yapmamız lazım. Biz her sezon oyuncu göndermek zorundayız. Bu anlamda çok çalışıyoruz. Biz de özel çalışma çok önemli. Yaş büyüdükçe özel çalışma yapılmıyor. Özel çalışma yapıldıkça oyuncunun gelişimi sağlanır" diye konuştu.

SEYİT MEHMET ÖZKAN: ALTINORDU BİR TÜRKİYE PROJESİ

Türk futbolcularına imkan verildiğinde neler başardığını gösterdiğini kaydeden Başkan Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burası bu toprakların bir parçasıdır. Burası kalbi temiz her insana açıktır. Altınordu bir Türkiye projesi, bir dönüşüm projesidir. Türkiye'nin 32 milyon genci var. Bu gençlerin önünü açmak, imkan sağlamak, değer vermek ve daha iyi yarınlar hazırlamak bizlerin görevi. O gençlere ne veriliyorsa o gençler de yetişkinliklerin de onu verecek”

YABANCI OYNATMAYACAĞIZ

Başkan Özkan, A Takım’da hiçbir zaman yabancı oynatmadıklarını bundan sonra da oynatmayı düşünmediklerini vurgulayarak, “Biz bu toprakların çocuklarına güveniyoruz” dedi.

dsc-0315.jpg

EROĞLU: "BURAK'I YETENEKLERİ ÖN PLANA ÇIKARDI"

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Burak'ın Bundesliga'da çok başarılı olacağını ifade etti. Yurt dışına giden oyuncularıyla gurur duyduklarını dile getiren deneyimli teknik adam, "Daha önce gönderdiğimiz akademi oyuncularımız bizi gururlandırıyor. Tüm hocalarımızın, tüm çalışanlarımızın Burak'ta büyük emeği var. Burada verilen eğitim herkesin katkı sağlamasıyla oldu. Burak için A takıma gelmek çok önemliydi. Burak U15 kategorisinden 1'inci Lig'de süre almaya başladı. Burak yaşayarak bazı şeyleri öğrendi. Burak İnce’yi özel yetenekleri ön plana çıkardı. Avrupa'da oynadığı maçlar çok önemli oldu" dedi.

Hüseyin Eroğulu, Burak İnce’nin gelişimi için çok mesai harcadıklarını da vurgulayarak, “Bundesliga takımlarının Burak'ı takip etmesi ve transfer etmesi başlı başına bir olay. Burak'la ilgili planlarını yapıyorlardır. Burak İnce ile güzel anılar yaşadık. Ona çok mesai harcandı. Onunla gurur duyuyoruz. Futbolda torpil yoktur. Futbolcu yetenekleriyle kendini gösteriyorsa uzayda dahi oynayabilir. Burak'ın önünde çok süre var. Burak gelecekte kardeşlerine çok iyi bir örnek olacaktır. Burak zaten özel oyuncuydu" şeklinde konuştu.

BURAK İNCE BAŞKANIN ELİNİ ÖPTÜ

Basın toplantısında zaman zaman duygusal anlar yaşanırken toplantı bitiminde Altınordu’dan Bundesliga’ya transfer olan Burak İnce, Seyit Mehmet Özkan’ın ellerinden öptü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.