Burak Kotan'dan adaylık açıklaması

Burak Kotan'dan adaylık açıklaması

Burak Kotan,CHP İl Gençlik Kolları Başkan adaylığı açıklaması yaptı.

Kotan yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

"Sevgili Yol Arkadaşlarım;

Kısa bir süre önce tamamladığımız 37.Olağan Kurultayımızın, İktidar Kurultayımızın hemen ardından Kadın Kolları Kurultayımızı da gerçekleştirdik. Sırada ilçe ve il kongrelerini tamamlayarak gerçekleştireceğimiz Gençlik Kolları Kurultayı var. Bu Cumartesi günü yapılacak İl Gençlik Kolları Kongresiyle biz de sosyal demokratların göz bebeği olan kentimizde, İzmir’de, İl Gençlik Kolları Başkanımızı ve yönetimini seçeceğiz. Kongremizin gençlik kollarımıza, partimize ve kentimize önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum.

Değerli Genç Arkadaşlarım, 

On sekiz yıl süren, her yıl bir önceki yıla göre daha da otoriterleşen, Cumhuriyet’ten öç alma, rövanş alma duygusuyla beslenen kindar bir iktidarın, geldiği demokrasiyle gitmesine çok az bir zaman kaldı. 

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 7 Haziran 2015 Genel seçimlerinde söylemiş olduğu “Demokratik yollarla otoriter bir yönetime son vermeye çalışıyoruz. Bu uzun soluklu bir yoldur.” sözlerinin üzerinden geçen her yıl, bizi hedefimize daha da yakınlaştırdı. Yerel seçimlerde başta kentimiz olmak üzere İstanbul, Ankara ve birçok büyük kentte almış olduğumuz sonuçlar bunun göstergesidir.

Ülkemiz ne zaman çıkmaz sokaklara savrulsa, demokrasiden uzaklaşsa, genç Cumhuriyetimize nefes aldıran partimiz, yine tarihin omuzlarımıza yüklediği ağır sorumluluğun gereğini yerine getirerek, iktidarıyla karanlığı yırtacak ve aydınlığın önünü açacaktır. Elbette kurulduğu günden bu yana partimize güç veren Gençlik Kollarımız da iktidar yürüyüşümüzün en önemli parçası olmaya devam edecektir. 

Yoldaşlarım, 

Gençlik Kollarımızın çağın gereklerini görmezden gelmesi, bilimden, teknolojiden ve çağdaş iletişim kanallarında faydalanmaması düşünülemez. Bu nedenledir ki siyasal faaliyetleri salt sosyal medya aktivitelerine indirgeyen yaklaşım bir an önce terk edilmelidir. Asıl olan örgütlenmektir. 

Örgütlenmek, birken iki, ikiyken dört olabilmektir. Temel hedefimiz bu olmalıdır. Örgütlü, aktif, katılımcı bir gençlik yapısı önceliğimizdir.

Üniversitelerdeki topluluklarda, sendikalarda, dernek ve vakıflarda partili genç arkadaşlarımızın görevler üstlenmesini desteklemeli, başarılı olmaları için çaba göstermeliyiz. Bu hem partimizin tüzükte bize vermiş olduğu bir görev hem de farklı kesimlerden genç arkadaşlara ulaşabilmenin ve örgütleyebilmenin en önemli yollarından biridir.

Özellikle son dönemlerde parti içi eğitime verilen önem ve genel merkezimizin bu konudaki çabasını takdir etmemek mümkün değildir. Rutin parti içi eğitimlere dahil olurken aynı zamanda gençlik kolları üyelerimizi yoldaşlık ve kardeşlik duygularıyla bir araya getirecek gençlik eğitim kamplarını sürekli hale getirmek zorundayız. Değiştirmek, dönüştürmek ve örgütleyebilmek için bilmek gereklidir. 

“Bilgi güçtür”

Gençlik Kollarında çoğunlukçu bir anlayışı değil çoğulcu bir anlayışı hayata geçirmeliyiz. 

Gençlik Kolları faaliyetlerini sadece yönetim kurulunun aldığı kararlarla sınırlandırmamak, kararların alınma sürecine olabildiğince çok genç arkadaşımızı dahil etmek, gücümüzü ve etkinliğimizi artıracaktır.

Değerli Yol Arkadaşlarım, 

Dile getirdiğim bu konularda aynı duygu ve düşünceleri paylaştığımız yoldaşlarımın, ilçe gençlik kollarında görev yapan arkadaşlarımın, yapılacak İl Gençlik Kolları Kongresinde sorumluluk almam konusundaki görüşlerini uzun süredir düşünüyordum. Bu görüşleri paylaşan arkadaşlarımla yaptığımız son değerlendirmede;

Kimin kimle hareket ettiğinin değil, hangi fikirle ve hangi hedefle yola çıktığının konuşulduğu, sorgulandığı ….

Karşıtlıkların ve birlikteliklerin ideolojik temeller üzerinden şekillendiği, ama yoldaşlık hukukunun gözetildiği, korunduğu…

Yoldaşlık kavramının, sadece hamasi nutuklarda alkış almak için kullanılmadığı, gereğinin yerine getirildiği….

Hiçbir ilçenin diğerinden üstün tutulmadığı, tüm ilçelerin eşit olduğu, birlikte hareket edebildiği…
Kavganın parti içinde değil çete mafya Cumhuriyetine dönüştürülmek istenen ülkemizdeki bu “bozuk düzene” karşı verildiği bir Gençlik Kolları için;

Cumartesi günü yapılacak İl Gençlik Kolları Kongresinde, İl Gençlik Kolu Başkan adayı olduğumu açıklamak isterim.

Yolumuz açık ve aydınlık olsun!

Bilgiyle, emekle, erdemle…

Coşkuyla, inançla, kararlılıkla…

Ve hep beraber başaracağız!

Yaşasın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ebedi Genel Başkanımızın iki önemli eseri olan Türkiye Cumhuriyet'i ve Cumhuriyet Halk Partisi"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.