Burak Oğuz Ege’de Sonsöz'den özür diledi!

Burak Oğuz Ege’de Sonsöz'den özür diledi!

Urla Eski Belediye Başkanı Burak Oğuz,bir dönem mali müşavirliğini yaptığı Ege’de Sonsöz’e ilişkin düzeltme yaparak özür diledi.

Hakkındaki FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklu yargılanan ve bugün hâkim karşısına çıkan Urla Eski Belediye Başkanı Burak Oğuz, savcılık sorgusu sırasında bazı sözlerinin kayıtlara eksik yansıdığını ifade etti. Oğuz, bir dönem mali müşavirliğini yaptığı Ege’de Sonsöz’e ilişkin düzeltme yaparak özür diledi.

FETÖ terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan ve bugün İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Urla Eski Belediye Başkanı Burak Oğuz konuşmasına “hakkımdaki tüm suçlamaları reddediyorum. Ben hakkımdaki iddiaları sonradan öğrendim. Savcılık sırasında yanıtladığım ama eksik kalan birçok şey iddianame oluşunca gördüm. Orada durumun atmosfer ve ortamın baskısıyla açıklamalarım oldu” diyerek başladı.

- BURAK OĞUZ İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA: NE SORULDU, NE CEVAP VERDİ?

Oğuz daha sonra ddanameye ilşikin ilk açıklamayı savcılık sorgusunda Ege’de Sonsöz’e dair söylediği cümle için yaptı.

“Özellikle şirketler ile ilgili duruma ilk olarak açıklık getirmek istiyorum” diye sözlerine devam eden Burak Oğuz;
“Ege’de Sonsöz internet gazetesi ile ilgili kayıtlara açıklamalarım geçmiş. Gazetenin bağlı olduğu şirketin defterlerini geçmişte tuttum. 15 Temmuz hani darbe girişimi gerçekleştikten sonra gazete 27 Temmuz’da yayınlanan 668 Sayılı KHK ile kapatılıp 29 Ekim’de yayınlanan 675 sayılı KHK ile yeniden açıldı. Şirketin itibarı daha sonra iade edildi. Ben kapatılma kararı verilirken şirketin mali müşaviri olduğum için evrakları benden istedikleri için ilgili kuruma teslim etmiştim. Savcının bana sorgusunda şirketlerle ilgili sorusu sorulunca aklıma o durum geldi. Burada bir yanlış anlaşılma söz konusudur. Düzeltilmesini istiyorum. Kayıtlara geçmesin talep ediyorum” dedi.

NE DEMİŞTİ?

16 Aralık 2019’da hakkındaki iddialar nedeniyle İzmir adliyesine avukatları ile gelen Burak Oğuz savcılık sorgusu sırasında, “Mal müşavirliğini yaptığınız şirketler içinde FETÖ’den iltisaklı, işlem gören bir şirket var mı?” sorusuna “Çok sayıda şirketin mal müşavirliğini yapıyorum. Olabilir. Hatırladığım kadarıyla sadece Ege’de Sonsöz İnternet Gazetesi vardı” şeklinde yanıt vermişti. Burak Oğuz’un bu yanıtı iddianameyi hazırlayan savcı tarafından dikkat çekici bulunmuş, çok sayıda şirket olmasına rağmen tek bir şirketin adını verdiği ifade edilmişti.

Kamuoyuna zorunlu açıklama:

Ege’de Sonsöz 2008’de kurulan Smyrna Basın Yayın Ltd şirketine bağlı bir yayın organıdır. Yayın hayatına 2009’da başlamıştır. 11 yıllık yayın hayatı boyunca gazete 3 mal müşavirle çalışmıştır. Bunlardan bir de şu anda FETÖ üyeliğinden yargılanmakta olan Urla Eski Belediye Başkanı CHP’l Burak Oğuz’dur. 11 Hazran 2011 genel seçimler öncesi CHP’den milletvekili aday adayı olan Oğuz, daha ekonomik koşullarda bir teklif yaptığı için şirketin mali müşavirliğine 2012 yılında atanmış, benzer sebeplerle 2016 yılında Oğuz’la yollar ayrılmıştır.

Bu tarihlerde Efes Rotary Kulübü Başkanı, Urla ADD Yöneticisi, EGİAD gibi kurumlarda başkan, yönetici gibi sıfatlarla boy gösteren Burak Oğuz, sadece mali müşavirlik ve ekonomi alanında olmak üzere bir süre Ege’de Sonsöz’de haftada bir gün yazılar da yazmıştır. Aynı tarihlerde Ege Tv’de başladığı haftalık ekonomi yorumculuğunu televizyonun sahibi tarafından kapatıldığı tarihe kadar 7 yıl boyunca sürdüren Oğuz, İzmir’in önemil, haftalık ekonomi, gazetesi, Gözlem’de de yayın kurulu üyeliği ve yazarlık yapmıştır. Urla’da bir yerel gazetenin yanı sıra Ege TV’nin yayın hayatına son vermesinden sonra İzmir’den yayın yapan TV Den isimli kanalda da bir süre ekonomi yorumculuğu yapmıştır.

Bunun yanı sıra çok sayıda televizyon, gazete ve internet gazetesinde Burak Oğuz’un açıklamaları, röportajları ve yazıları yayınlanmıştır. Burak Oğuz’un FETÖ terör örgütü üyesi olup olmadığı, hakkındak iddiaların doğruluğu İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılamasından sonra ortaya çıkacaktır. Ege’de Sonsöz İzmir’de yayın hayatına başladığı Temmuz 2009’dan bu yana bağımsız, etkili ülke ve kent gündemine yön veren haberciliği, özgür yazar kadrosu ile internet gazeteciliğinin lokomotif kuruluşu konumundadır. Ancak 15 Temmuz’dan sadece bir hafta sonra çıkarılan bir kararnamede FETÖ üyeliği iddiasıyla başka bir gazetenin yerine kapatılan Ege’de Sonsöz, devletin yapılan yanlışı anında kabullenmesi nedeniyle yayınlarında kesinti olmadan yoluna devam etmiştir.
Bu süre zarfında Ege’de Sonsöz’e, herhangi bir yönetcisine FETÖ üyeliğinden en küçük bir adli işlem, karakol sorgusu bile yapılmamıştır. Aksine resmi olarak kapatılmasına karşın fiilen yayın yapmasına izin verilmiş, yapılan yanlış ise düzeltme kararnamesi olarak bilinen 675 sayılı KHK ile ortadan kaldırılmıştır. Hakları, itibarı resmen iade edilen Ege’de Sonsöz bu süreçte uğradığı maddi-manevi zarar nedeniyle kamu davası açmış ve halen bu dava devam etmektedir.

Ege’de Sonsöz’ün resmen açıldığı 675 sayılı KHK’da yerine kapatıldığı ve üç ortağı FETÖ firarisi olan Ege’de Son Dakka isimli gazete devlet tarafından kapatılmıştır. FETÖ’nün Türkye’de yürüttüğü Ergenekon, Balyoz, Asker Casusluk gibi kumpas davaları karşısında yayınlar yapan Ege’de Sonsöz, FETÖ’nün İzmir’deki en büyük kumpası olan Büyükşehir Belediyesi operasyonunda ve tarihi dava sürecinde örgütün karşısında dik duruşu ve etkili yayınlarıyla hafızalardaki yerini korumaktadır.

Örgütün başı Fethullah Gülen hakkında bir dönem yazarlarımızdan biri olan Sağlık Eski Bakanı Rıfat Serdaroğlu’nun kaleme aldığı “İkimiz bir fidanın zehir saçan dalıyız… APO-FETO” başlıklı yazı nedeniyle terörstbaşı Gülen adına açılan davada 2010-2014 yılları arasında yargılanan Ege’de Sonsöz, Burak Oğuz’a yönelik iddianamede birlikte ABD’ye seyahat ettiği iddia edilen ve kamuoyunda “Ananas görüşmesi” olarak bilinen yayında adı geçen firari Türkiye İmamlarından Mustafa Muhammet Günay’ın açtığı davada 2,5 yıl yargılanmıştır.

Ayrıca, İzmir Büyükşehir Davası’nda dönemin özel yetkili sonradan FETÖ üyesi olduğu anlaşılan savcıları tarafından sorgulanan, hakkında dava açılan Ege’de Sonsöz’ün 15 Temmuz’dan hemen sonra Ege’de Son Dakika Gazetesi’yle bilerek ya da bilmeyerek karıştırılması sebebiyle kısa süreliğine kapatılmasını fırsat bilen bazı kesimlerin Ege’de Sonsöz’ün FETÖ örgütünün başı tarafından en güçlü olduğu 2010’da dava edildiğini ve bu davanın 2013 sonuna yani FETÖ’nün devlette güç kaybetmeye başladığı döneme kadar sürdüğünü bilinmesinde yarar görüyoruz.
2009 yılından bu yana etkili, bağımsız haberciliğin lokomotif kuruluşu olan Ege’de Sonsöz ile FETÖ kelmesinin ancak adliye kordorlarında, FETÖ’nün başı, savcıları ve imamları tarafından açılan davalarda birlikte anıldığını bir kez daha hatırlatarak, itibar cellatlığına soyunan bazı kesimlere yönelik hukuki mücadelenin de derhal başlatılacağının bilinmesinde yarar görüyoruz

Kamuoyuna saygılarımızla…
 

hng4.jpgsob3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.