Burak Oğuz hakim karşısında!

Burak Oğuz hakim karşısında!

İbrahim Burak Oğuz'un, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu suçlamasıyla tutuklanarak, cezaevine gönderilen ve Urla Belediye Başkanlığı görevinden alınan İbrahim Burak Oğuz'un yargılanmasına başlandı. İzmir 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Oğuz ve avukatı katıldı. Yoğunluk nedeniyle adliyenin sosyal tesisinde görülen duruşmayı CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in de aralarında bulunduğu bir grup CHP'li de izledi. Davayı Yücel dışında Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur,  Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da takip ediyor.

Sanık İbrahim Burak Oğuz, ifadesinde suçlamaları kabul etmeyip, "İsmi geçen kişi ve şirketleri sorgu sırasında öğrendim" dedi. Savcının ve mahkeme başkanının  soruları karşısında Oğuz, “Ben herşeyi iddianamede gördüm. Bütün suçlamaların hiçbirinden haberim yok. Bilmiyorum. Hatırlamıyorum. Üzerinden çok yıllar geçti. ” dedi.

Davaya Ege’de Son Söz ile ilgili iddialarla başlayan Oğuz, "O heyecan ve baskıyla aklıma ilk gelen şirket Ege’de Son Söz oldu. KHK ile kapatılıp tekrardan açıldığı için Ege’de Son Söz’ün adını söyledim. Kamuoyunda yanlış bir anlaşılma olmuş.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.