Burun Ameliyatı, Estetik ve Doğal Görünüm Sağlıyor

Burun Ameliyatı, Estetik ve Doğal Görünüm Sağlıyor

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İbrahim Korhan, açık ve kapalı burun estetiği (Rinoplasti) operasyonlarıyla hem estetik hem de fonksiyonel bir buruna kavuşmanın mümkün olduğunu söyledi.

Açık ve kapalı burun estetiği ameliyatı tercihine, hastanın burun yapısına göre uzman hekim tarafından karar verilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. İbrahim Korhan, her iki operasyonun kendi içinde avantaj ve dezavantajları olduğunu ifade etti.

İYİLEŞME SÜRESİNİ KISALTIYOR

İlk defa burun estetiği olmak isteyenlerde kapalı burun estetiği operasyonu yapmayı tercih ettiğini dile getiren Op. Dr. Korhan, “Kapalı burun estetiği operasyonu cildi kesmeden burun içinde müdahale ederek gerçekleştiriliyor. Bu nedenle ciltte daha az hasar olduğu için daha doğal bir görünüm elde edilebiliyor. Kapalı Rinoplasti yöntemi, iyileşme süresini kısaltıyor ve morluk oluşumunu da azaltabiliyor. Operasyon tamamlanmadan buruna yapılması gereken son düzeltmelerin yapılmasına olanak veriyor. Bu yöntem sayesinde burun dokusu ve kemiklerde daha az travma oluştuğu için iyileşme süresi de kısalıyor. Bu yöntemle burun ucu bağları korunuyor, cilt daha az zarar görüyor. Böylelikle doğal görünüm de korunmuş oluyor. Bu yöntemle % 90 üzerinde burun şekil bozuklukları tedavi edilebiliyor. Operasyon yaklaşık 2, 2 buçuk saat kadar sürüyor. İlk ayın sonunda şişlikler inmeye başlıyor. Burnun son halini alması ise 6 ay ila 1 yıl sürebiliyor. Hastalarımız yaklaşık 1 hafta süre içinde işlerinin başına dönebiliyor” diye konuştu.

op.-dr.-i̇brahim-korhan-2.jpg

BAŞARILI SONUÇLAR VERİYOR

Açık burun estetiği yönteminde hekimin tecrübesine bağlı olarak aşırı eğriliklerde ve daha önce ameliyat olmuş burunlarda bu yöntemin daha çok tercih edildiğini kaydeden Korhan, şöyle devam etti: “Eğer burunda kapalı teknikle müdahalenin uzayacağını düşünüyorsak bu operasyonu tercih ediyoruz. Kapalı veya açık her iki ameliyat tekniğinde de hasta hem estetik bir buruna sahip oluyor hem de et büyümesi ve kemik eğiriliği düzeldiği için daha rahat nefes alabiliyor. Üstelik kimi durumlarda sinüzit ameliyatı da duruma göre yapılabiliyor. Hastalarımızın %75'i kadınlardan oluşuyor. 16 yaşın altındakilere ciddi problemleri yoksa operasyon yapılmıyor. Genellikle ameliyat için en uygun yaş 18 ve üstüdür. Eğer hasta genel anesteziye uygun değilse yapılmıyor. Lokal anestezi ile sadece daha basit müdahaleler ve burun ucu estetiği yapılabiliyor. Mevsimsel olarak yaz ya da kış ayları arasında bir fark yok. Yalnızca yazın burnu güneşten daha fazla korumak gerekiyor. Operasyonun bir hafta sonrasında hasta eğer isterse denize girebiliyor. Havuza ise 1 ay sonrasında girmesi önemli. İlk iki ay gözlük kullanmamak gerekiyor”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.