Büyükşehir belediyesi sadece makyajla meşgul

Büyükşehir belediyesi sadece makyajla meşgul

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan KALYONCU, Menderes’te yapımı düşünülen katı atık bertaraf tesisi hakkında yerinde inceleme yaptı ve bölgede yaşayanlarla istişarelerde bulundu.

Köylülerle bir araya gelen Prof. Dr. Kalyoncu, yapılan toplantıda Menderes’e bağlı Karakuyu, Gölova, Çakaltepe ve Zeytinköy mahallelerini etkileyecek olan İzmir Büyükşehir Belediyesinin çöp arıtma tesisi projesine tepki gösteren köylülerimizin görüş ve kaygılarını dinledi. Yapılan toplantıda MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu her şeyden önce burada yaşayan insanların fikri alınmadan ve ÇED Raporu hazırlanmadan tesisle ilgili ihale sürecinin başlatılmasının yanlış olduğunu söyledi. Öncelikle il sınırının belediye sınırı olması sebebiyle eski köylerdeki halkın yaşadığı zorlukların farkında olduğunun altını çizerek konuyu daha önce TBMM’de dile getirdiğini hatırlattı.

Kalyoncu, İzmir’in çevresel risklerle dolu bir şehir halinde olduğunu ve bunu çözmekle görevli büyükşehir belediyesinin sadece makyajla meşgul olduğunu vurguladı. Kalyoncu toplantıda yaptığı konuşmada şunları da ifade etti:

“Menderes’te planlanan katı atık bertaraf tesisinin öncelikle 4 köyümüzü etkileyecek gibi görünse de, ortada bir ÇED raporu olmadığından çevreye etkilerinin neler olacağını kestirmek zordur. Hem tarımsal üretim bölgesi, hem turizm bölgesi, hem de en önemli içmesuyu kaynaklarından birisi olan Tahtalı Baraj Gölüne oldukça yakın olan bu köylerde oturan halkın itirazlarına rağmen, projenin buraya yapılması kararını kabul edilemez bir “yaptım oldu” dayatmacılığıdır. Hem ilmi gerekçelere hem de demokrasi anlayışına aykırı bu tavır, aynı zamanda gerçek bir çevresel tehdit içermektedir.”

Bilimsel çalışmalar için adım adım incelediği Küçükmenderes Havzasını korumanın hem kendisinin mesleğine olan saygısının hem de vatan sevgisinin bir gereği olarak gördüğünü söyleyen Kalyoncu, bir araya geldiği köylülere bu işin takipçisi olacağı ve bu konuda onlarla birlikte mücadele edeceğine söz verdi . Büyükşehir Belediyesine de seslenen Kalyoncu, “biz tesis yapılmasına karşı değiliz. Millet ile istişare sonucu sağlıklı bir ortam oluşturarak yer tespitinin yapılması daha uygun olacaktır.” dedi.

sss-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.