Büyükşehir meclisine Başkan Atila'nın konuşması damga vurdu

Büyükşehir meclisine Başkan Atila'nın konuşması damga vurdu

Faaliyet raporlarının görüşüldüğü nisan ayının ikinci bileşiminde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın konuşması damga vurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi nisan ayının ikinci bileşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Oturumda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ve ESHOT'un 2017 yılı faaliyet raporları görüşüldü. CHP ve MHP grubu her iki rapora da olumlu oy kullanırken, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise her iki faaliyet raporuna ret oyu kullanacaklarını belirterek faaliyet raporlarıyla ilgili eleştirilerini sıraladı. Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Doğan’ın eleştirilerine cevap verdi. 

Muhalefetin eleştirileri üzerine söz alan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, muhalefetin eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Türkiye'nin her yerinden insanların hayallerinin İzmir'de yaşamak olduğunu dile getirdi. Başkan Atila, "Hep aynı projeler diye eleştiri geliyor. Hep birlikte burada stratejik planlar yapıyoruz. Dolayısıyla var olan hizmetlerin devamı ve yeni yapılacak olanlar da stratejik planlarla belirleniyor. Stratejik planlar yapılırken anketler yapılıyor, ilçe belediyelerinden görüşler alınıyor ve meclis üyelerinden görüşler alınıyor. Dolayısıyla buna göre bir planlama yapılıyor. İzmir sınıfta kaldı diye bir eleştiri var... Bu çok yerinde bir eleştiri değil. Buna katılmak gerçekten mümkün değil. Çünkü yapılan araştırmalar ve İzmir dışındaki vatandaşlarımızın, üst düzey şirket yöneticilerinin %75 gibi çok ciddi oranlarda İzmir'de yaşamak istediği herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. İzmir'de neden yaşanmak isteniyor? Tabi ki hoşgörü ortamı, barış ortamı, demokrasi ortamı , ortak aklın yaşatılması ve yerel yöneticilerin; başta İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla İzmir'de yaşam çok farklı noktaya geldi. Tabi ki bazı projelere rutin işler deniliyor. Bunlar da çok acımasız eleştiri... Her yapılan iş önemlidir" açıklamasında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.