Büyükşehir'e grev kararını astılar

Büyükşehir'e grev kararını astılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi süreci sonuçlanamadı.

İZSU, İZULAŞ ve İZDOĞA şirketlerinde çalışan toplam 3 bin 650 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecinde, sendika tarafından belediye binasına grev eylem kararı asıldı. Büyükşehir binası önünde yapılan eyleme çok sayıda işçi katılırken, Belediye İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Ömer Bolsoy ve 2 No'lu Şube Başkanı Metin Şanlı konuşma yaptı. Sendikadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

aw099135_03.jpg

"En iyi sözleşme masada biten sözleşmedir. Bizler asla masadan kalkan taraf olmadık. Bizler elimizi hep uzattık. Ancak işverenin diyalogdan uzak, uzlaşmaz tutumu toplu sözleşmelerimizi tıkadı. Bizler emekçiyiz, bizler buradan aldığımız ücretle evimizi geçindiriyoruz. Hiç kimse bizden çocuklarımızı açlığa, yoksulluğa itecek bir anlaşmayı kabul etmemizi beklemesin. Başkan Tunç Soyer her zaman, her yerde ‘eşit işe eşit ücret’ dedi. Her zaman ‘ben de emekçiyim’ dedi. Her zaman ‘alın teri önceliğim’ dedi. Bizler de başkanımızın sözüne güvenerek gereğinin yapmasını istedik."
Sendika yetkilileri yüzde 24’lük zam istediklerini, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ise yüzde 17’lik teklifi uygun gördüklerini ifade etti. Düğümün çözülmesi için 60 günlük sürenin başladığı da vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.