Çalışanlar gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı!

Çalışanlar gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı!

TR35'te deprem: Çalışanlar gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı!

İzmir’in ulusal yayın yapan televizyon kanalı TR35’in haber merkezi ekibinin tüm çalışanları yönetim kurulu tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Kanalın kurucusu Gazeteci Mithat Umutoğulları da “Bu yapılan haksız ve hukuksuz uygulamadan dolayı TR35 yönetim kurulunu kınıyor ve yazıklar olsun diyorum” sözleriyle sert tepki gösterdi.

tr35-el-degistirdi-umutogullari-ndan-ilk-aciklama.jpg

Gazeteci Mithat Umutoğulları tarafından 2018 yılında kurulan ve 2021 yılının Kasım ayında el değiştiren İzmir’in ulusal yayın yapan televizyon kanalı TR35’te üzücü bir olay yaşandı.
Kanalın haber merkezi ekibini oluşturan tüm çalışanlar hiçbir gerekçe gösterilmeden yönetim kurulu tarafından işten çıkarıldı.

“YAZIKLAR OLSUN!”

İşten çıkarılan basın emekçileri tarafından konuya ilişkin yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün TR35 Haber Merkezinin tüm çalışanları herhangi bir gerekçe gösterilmeden, son yayınımızı yapmamıza dahi izin verilmeden işten çıkarıldı. Bu kent gerçekten çok yalnız bir kent. Bugün bir kez daha kanıtlandı ki İzmir gazetecisine… habercisine… basın çalışanına sahip çıkamayan bir kent. Mesleğim adına bir kez daha utandıran tüm güç odaklarına yazıklar olsun!!!

UMUTOĞULLARI: FAŞİST BİR KARAR… KINIYORUM!

Öte yandan kanalın kurucusu Gazeteci Mithat Umutoğulları da yaşanan bu olaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sert tepki gösterdi.

Umutoğulları, “Ne diyeceğimi bilemiyorum… Yıllarca emek verdiğim ve büyük umutlarla İzmir’e kazandırdığım TR35’te yönetim kurulu bugün faşist bir kararla basın emekçilerinin hukuka aykırı bir şekilde içine son vermiştir… Bu yapılan haksız ve hukuksuz uygulamadan dolayı TR35 yönetim kurulunu kınıyor ve yazıklar olsun diyorum…” ifadelerini kullandı.

EGEPOSTASI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.