Çalkaya'ya esnaftan pazar yeri teşekkürü

Çalkaya'ya esnaftan pazar yeri teşekkürü

Üçkuyular Pazaryeri’nin Balçova viyadüklerinin altına taşınmasına günler kala, Başkanlar yeni alanda incelemede bulundu.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ve Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, önümüzdeki günlerde yeni yerine taşınacak olan Üçkuyular Pazaryeri’nde incelemelerde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfalt dökülen alanda artık son düzenlemeler yapılırken, Başkanlar alanda kurulacak tezgahların konulacağı zemindeki çalışmaları, tuvalet ve altyapı alanlarını, MOBESE Sistemi’nin bağlantı geçiş noktalarını inceledi.

Pazaryeri’ndeki çalışmaların 10 güne kadar tamamlanacağını ifade eden Başkan Mehmet Ali Çalkaya esnaf teşkilatı ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek “En kısa sürede pazaryerimiz açılacak ve vatandaşımıza hizmet vermeye başlayacak. Biz, hem Balçova’daki kapalı pazaryerinde hem de kent içinde halkımıza hizmet ederek ekmeğini kazanan diğer esnafımıza farklı bir gözle bakıyoruz. Ekonomik krizin çok derinleştiği günümüzde, toplumun en önemli kesiminin esnaf olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden esnaf teşkilatı ile de uyum içinde çalışıyoruz” diye konuştu.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ise pazaryerinin yeni alanının bulunması ve taşınması konusunda kamunun ortak akılla hareket ettiğini ifade ederek “Başbakanımız Binali Yıldırım, İzmir Milletvekillerimiz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, Balçova Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya ve tüm bürokrat arkadaşlarımız, pazarcı esnafının mağdur olmaması için el birliği yaparak bu sorunu çözdü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen ise alandaki çalışmaların tamamlanmasının ardından kura ve yer belirleme işlemlerinin yapılacağını belirterek “Yerel yöneticilerimiz ile birlikte tüm sorunların üstesinden gelerek halkımıza hizmet vermek için çaba sarfediyoruz. Bu pazaryerimiz de en kısa sürede bölge halkına hizmet verecek. Pazarcı esnafımız adına, her hafta pazardan alışveriş yapan, esnafın derdini bilen ve esnafımıza sahip çıkan Balçova Belediye Başkanımız Mehmet Ali Çalkaya'ya teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Esnaf Başkanları Zekeriya Mutlu ve Hamdi Erişen, Başkan Çalkaya’ya çiçekle teşekkür ederken alanda çalışan işçilere de meyve ve tatlı ikram etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.