Çamlaraltı Koleji'ne 'Yenilikçi Çözüm' ödülü

Çamlaraltı Koleji'ne 'Yenilikçi Çözüm' ödülü

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğrencilerinden oluşan Çamtech takımı tüm dünyadan katılımla düzenlenen First Lego League Turnuvası'nın 15'inci sezon İzmir 1'inci Yerel Turnuvası'nda 'Yenilikçi Çözüm' ödülünü aldı.

Çamlaraltı Koleji’nin Ortaokul ve Anadolu lisesi öğrencilerinden oluşan “Çamtech” takımı, büyük bir heyecan ile ülkemizde Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen First Lego League Turnuvası'nda gurur yaşattı.

Çamtech takım koçu ve Fen Bilgisi Öğretmeni Makber Ünal ve takım danışmanı Fizik Öğretmeni Orçun Aksade, bu yıl “Into Orbit” (Uzay Serüveni) temasıyla düzenlenenen turnuvada kendilerine ait proje fikirlerinin ilgi gördüğünü söyledi.

Çamtech takımının 10 öğrenciden oluştuğunu, bireysel olarak değil takım halinde bir sinerji yakaladıklarını ve bu çalışmalar sırasından eğlenerek öğrendiklerini kaydeden Fizik Öğretmeni Orçun Aksade, turnuvanın öğrencilerin ufkunun açılması, bilimin yaygınlaştırılması ve geleceğin sorunlarına yeni bakış açısı kazanmaları bakımından çok önemli olduğunu dile getirdi.

RADYASYONUN ETKİLERİNİ AZALTAN KIYAFET

Fen Bilgisi Öğretmeni Makber Ünal da “Takımda görevli öğrenciler gerçekleştirdikleri araştırmalarda uzayda uzun süren yolculuklar boyunca Astronotların maruz kaldığı radyasyonun Demans (Bunama) rahatsızlığına neden olduğunu öğrendi. Bu durumun önüne geçmek için neler yapılabileceğini araştırdılar. Uzaydaki radyasyonun etkilerini azaltan bir kıyafet tasarım fikri projesi gerçekleştirdiler. Bu konuda akademisyenlerden de teyit alarak bu fikir ile ilgili patent başvurusu gerçekleştirdik. Başvuru prosedürleri yaklaşık 18 ay gibi uzun bir süre alıyor. Patentin onaylanmasının ardından bilim alanında önemli bir uzayla ilgili sorunlara yönelik yeni bir fikre ufuk açmış olacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.