Çamlaraltı öğrencilerinden 7 Kocalı Hürmüz Oyunu

Çamlaraltı öğrencilerinden 7 Kocalı Hürmüz Oyunu

Çamlaraltı Koleji Öğrencileri'nden 7 Kocalı Hürmüz Oyunu

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğrencileri Alsancak Han Tiyatrosu'nda Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil'in eseri Yedi Kocalı Hürmüz'ü sahneledi. Öğrencilerin performansları ve oyunculuklarıyla göz doldurduğu 2 perdelik oyun izleyicilerden tam not aldı. 10'uncu ve 11'inci sınıflardan 15 öğrencinin yer aldığı oyunun yönetmenliğini İlker Atatoprak üstlendi.

YOĞUN BİR ÇABANIN SONUCU

Oyun hakkında bilgi veren Yönetmen İlker Atatoprak, 3 bölümlük Yedi Kocalı Hürmüz oyununu 2 perdeye çekerek sahnelediklerini ifade etti. Yedi Kocalı Hürmüz'ün Geleneksel Türk Tiyatrosu'nun en güzel ve önemli eserlerinden biri olduğunu belirten Atatoprak, oyunu öğrencilerle birlikte kendi dillerine uyarladıklarını söyledi. Oyuna hazırlanmaya 2016 Ekim ayında hazırlanmaya başladıklarını ve yoğun bir çabanın ardından oyunu sahnelemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Atatoprak, sergiledikleri performanstan ve azimden dolayı tüm öğrencileri kutladı.

EN GÜZEL ÖDÜL: ALKIŞLAR

Oyunun düzenleyecilerinden İzmir Özel Çamlaraltı Koleji edebiyat öğretmenleri Ümmühan Kayayurt ve Aylin Yılmaz oyunun çocukların ezberlerini geliştirmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade ettiler. Öğrencilerin zorlu hazırlanma süresince azmi ve sabrı da öğrendiklerini aktaran Kayayurt ve Yılmaz, oyun sonunda alınan alkışın ise öğrencilerin yaşadıkları tüm zorluklara değdiğini ve en güzel ödül olduğunu açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.